Hackere angriber flere fagforbund
Nu bliver også LO's og HK's hjemmesider lagt ned som følge af faglig konflikt i Vejle.

Nu er det ikke blot fagforbundet 3F's hjemmeside, der er angrebet af hackere som en udløber af restaurant-konflikten i Vejle.

Søndag er også hjemmesiderne for LO og HK blevet lagt ned af fjendtlige angreb, oplyser TV 2. Desuden var Socialdemokraternes hjemmeside en kort overgang overbelastet og derfor ikke tilgængelig.

I Vejle har den lokale afdeling af 3F gennem fire måneder ført faglig kamp mod restauratøren Amin Skov, som har opsagt overenskomsten med 3F for i stedet at tegne ny overenskomst med den "gule", kristelige fagforening Krifa.

3F blokerer derfor Restaurant Vejlegården fra at få post, annoncere i den lokale avis og få fjernet skrald.

Det har fået hackere - fra hacker-netværket Anonymous, hævder de selv - til at gå ind i konflikten på Amin Skovs side.

For 3F har hackernes aktion den ubehagelige konsekvens, at 30.000 dagpengemodtagere, som normalt udfylder dagpengekortet over internettet, ikke kan gøre det i de kommende dage.

De skal dog nok få deres penge til tiden, hvis de møder op i deres lokale afdeling mandag eller tirsdag for at udfylde dagpengekortet, lover fagforeningen.

Hos Socialdemokraterne har man imidlertid slet ikke bemærket søndagens kortvarige hackerangreb, siger partisekretær Lars Midtiby til Ritzau.

- Vi har ikke registreret noget uregelmæssigt. Men vi er en gang imellem ude for angreb, som vi ikke mindst var det op til seneste valgkamp. Så vi er nødt til at tage vores forholdsregler, siger han.

Hos LO får angrebet ikke nogen direkte konsekvens for medlemmerne. Man har slukket for serveren og følger situationen, oplyser forbundet til Ritzau.

/ritzau/