Hackere afslører sexlegetøj: Sender data til producenten
Hackere har afsløret at en vibrator, som kan fjernstyres via wifi, kan hackes og styres af fremmede. Vibratoren sender også intime data til producenten.
Med We-Vibe 4 Plus kan din partner deltage i sexlegen - på afstand og via wifi.
Med We-Vibe 4 Plus kan din partner deltage i sexlegen - på afstand og via wifi. Foto: Iris/Scanpix/modelfoto

Producenten af sexlegetøjet We-Vibe 4 Plus har fundet et hul i det store udvalg af sexlegetøj. Vibratoren We-Vibe 4 Plus har nemlig indbygget wifi og kan fjernstyres fra hvorsomhelst på kloden.

Det er smart, mener brugerne, for så kan for eksempel forretningsrejsende holde parforholdet kørende på distancen.

Men nu har to hackere, goldfisk og follower, fundet et andet hul og hacket sig ind i vibratoren. Et hul som inviterer fremmede indenfor.

Det skriver The Guardian.

Fremmede kan være med

Hullet betyder nemlig, at det vil være muligt for en tredjepart at deltage i sexlegen og overtage kontrollen med massageapparatet.

Hullet til vibratoren blev offentliggjort ved konferencen Def Con i Las Vegas, USA, skriver The Guardian, men ikke nok med det - brugerne af apparatet kan godt begynde at blive bekymrede.

Intime data sendes til producenten

På Def Con-konferencen blev det nemlig bevist, at apparatet indsamler en lang række følsomme data - blandt andet arbejdstemperatur og vibrationsintensitet - og sender disse data via internettet til producenten, Standard Innovation Corporation.

Det gør producenten i stand til at identificere, hvornår og hvor ofte enheden anvendes.

Til engelske The Guardian oplyser producenten, at de indsamlede data udelukkende bliver brugt til at identificere, hvilke indstillinger og hvilken intensitet brugerne af produktet foretrækker.

Brugerne ved bare ikke, at det sker. Ifølge webmediet Fusion oplyser Standard Innovation Corporation nemlig ikke - i hverken app eller produktets dokumentation - at brugernes intime oplysninger sendes videre, skriver Version2.dk.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.