Hårtyve på spil i Myanmar
Langhårede kvinder i Burmas hovedstad risikerer at få hestehalen klippet af, når de går på gaden. Ægte hår er blevet en eftertragtet handelsvare.

De opdager der ikke, før det er for sent. Når de ser sig i spejlet om morgenen, er håret taljelangt. Om eftermiddagen dækker det knap nok ørerne. Hårtyve i Myanmars (også kendt som Burma) hovedstad Yangon har gjort det risikabelt for kvinder at have langt hår.

- Mit lange hår blev klippet af, mens jeg var på vej tilbage fra kontoret. Jeg fandt først ud af det, da jeg kom hjem, fortæller en anonym kvinde ifølge CNN.

Hun kender flere andre, der har været ude for det samme. I Myanmar er det nemlig almindeligt for kvinder at have hår ned til taljen eller endda til knæene. Og da mange af dem samler håret i en hestehale, kan hårtyvene nemt klippe den af.

Langt hår har længe været på mode i Vesten. Derfor er der stor efterspørgsel på såkaldte extensions, som man limer eller syr på kvindernes eget hår. Kvinder i lande som Myanmar, Indien og Pakistan kan derfor tjene gode penge på at sælge deres hår, da det som regel aldrig har været farvet og derfor fremstår ekstra sundt. 1,6 kilo hår er 1.700-2.200 kroner værd. 

via Listen To News