Haarder beklager manglende mundtlige prøver
Undervisningsminister Bertel Haarder (V) beklager, at folkeskolens afgangsklasser ikke eksamineres i mundtlig matematik til sommer.

Der bliver ingen mundtlige prøver i matematik for folkeskolens afgangsklasser til sommer, fordi den nye ordning med folkeskolens prøver endnu ikke er faldet på plads. Lærere og elever hævder, at manglende mundtlige prøver i matematik vil gå ud over motivationen, men det undrer undervisningsminister Bertel Haarder (V).

»For mig har matematik altid været forbundet med skriftlighed. Derfor forstår jeg ikke, at manglende mundtlige prøver er noget stort problem.«

Til gengæld beklager han, at det ikke er lykkedes at få den nye afgangsprøve-ordning på plads inden sommer. Årsagen skyldes en uenighed blandt Danmarks Lærerforening og Kommunernes Landsforening.

»Uenigheden består i, at fagforeningen kræver penge for at dispensere fra kravet om 14 måneders varsel før en mundtlig eksamen. Jeg har gjort, hvad jeg kunne for at få parterne til at enes, men det er ikke lykkedes, og det beklager jeg« siger Bertel Haarder (V) og tilføjer:

»Derfor bliver der indtil videre flere skriftlige prøver og færre mundtlige, desværre.«