Hårde hooligans holdes i ave i Odense
Mens Djiby Fall og holdkammeraterne kæmper på banen, er politiet klar til uro i byens gader. Foto: AP / POLFOTO
Der er lagt op til en hed aften i Odense, hvor 1500 polske fodboldfans i disse timer varmer op på byens barer. Politiet er klart til uro.

Hovedfokus i Odense burde nok være på Europa League-kampen mellem OB og Wisla Krakow i aften klokken 19. Men efterretningerne om, at der kommer mellem 600 - 1.500 fodboldbøller til Fyn, har taget meget af rampelyset.

"De hører til i den absolutte sværvægtsklasse inden for hooligans, og erfaringerne siger, at de er meget voldsomme og voldelige," siger indsatsleder ved Fyns Politi Lars Thede til Newspaq.

Indtil nu har der ikke været problemer i de odenseanske gader, hvor polakkerne har valgt at søge ly for regnen, men politiet er klar til det værst.

"Dem vi har set, har været lettere påvirkede, og de vil nok hænge på bar til kampen i aften. Vi har lavet et stort efterretningsarbejde, som gør, at vi kan modtage dem med værdighed, som de mennesker de er, men samtidig kan vi skride ind, hvis det bliver nødvendigt," fortæller indsatslederen.

Kampen i aften kan give anledning til ekstra ballade, da kun det vindende hold har mulighed for avancement i Europa League.