Håndværkere donerer dagsløn til til udsatte børn: "Det betyder sindssygt meget"

Håndværkere landet over har doneret over en halv million kroner af deres løn til Ungdommens Røde Kors' arbejde.
I alt har håndværkere i 81 virksomheder fra 54 byer støttet "En Hjælpende Hånd".
I alt har håndværkere i 81 virksomheder fra 54 byer støttet "En Hjælpende Hånd". Modelfoto: Søren Bidstrup/Scanpix/arkiv

Da håndværkerne fra Hustømrerne A/S på Halkjærvej i det sydvestlige Aalborg fredag satte glasplader op i en lounge på Aalborg Stadion, gjorde de det ikke for at tjene penge, men for at støtte Ungdommens Røde Kors' projekt "En Hjælpende Hånd".

Betalingen for jobbet lød på 20.000 kroner, som håndværkerne sendte videre til projektet, fortæller servicechef hos Hustømrerne A/S, Peter Kristensen, til TV2 Nord:

- Vi synes, det her var en god måde at give noget tilbage til lokalsamfundet. Vi har også en interesse i at hjælpe de unge tidligt i livet, for vi kan få brug for dem som elever, lærlinge og svende en gang i fremtiden.

Mange hjælpende hænder

Hustømrerne A/S er ikke de eneste, der gennem det seneste års tid har doneret deres arbejdskraft til "En Hjælpende Hånd".

Ungdommens Røde Kors i Aalborg oplyser til tv-stationen, at der i 2017 på landsplan er indsamlet 540.400 kroner. Beløbet kan finansiere 180 mentorforløb for unge, eller give over 200 børn en tur i zoologisk have eller en dag i en forlystelsespark.

- Det betyder jo sindssygt meget. Det betyder først og fremmest, at vi kan gøre mere for børnene, men det er også et kæmpe stort skulderklap til alle de mange frivillige hos os, siger formand for Ungdommens Røde Kors i Aalborg, Alexandra Romanowska, til tv-stationen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.