Håndlanger indrømmer 1500 narkomord
Jose Antonio Acosta Hernandez ses her omringet af politimænd. Han er en af de største fisk i den mexikanske narkoindustri og er manden bag nogle af de utallige mord i Juarez. Foto: AP / POLFOTO
Mexikansk lejemorder er blevet anholdt. Han står angiveligt bag mere end 1500 drab foretaget for et mexikansk narkokartel.

En central narko bagmand i et af Mexicos største narko-karteller har erkendt at bestille 1.500 drab. Det sker efter, han blev fanget i det nordlige Mexico i fredags. The skriver The Guardian.

Og fangsten af Jose Antonio Acosta Hernandez bliver af Mexicos præsident Felipe Calderon kaldt det største slag mod organiseret kriminalitet i den mexikanske by Juarez. Præsidenten sendte i april 2010 omkring 5.000 politimænd til den farlige by for at forsøge at bekæmpe volden.

Acosta er udover at være mistænkt for et drab sidste år på en amerikansk konsulatmedarbejder samt hendes mand også udpeget som frontfigur for en bande af lejemordere, der er håndlangere for det mexicanske narkokartel i Juarez.

Den 33-årige lejemorder har blandt andet indrømmet, at stå bag en massakre i den mexikanske by Juarez, der dræbte 15 mennesker, hovedsageligt teenagere.

Den mexikanske by, Juarez, betragtes som verdens farligste. Sidste år blev der begået mere end 3000 drab.
Politiet mener, at anholdelsen af Acosta vil reducere det tal.

Kilde: The Guardian.