Håndboldpigerne: Vi undgår afrikansk fadæse
Louise Burgaard ser salig ud under en massage-omgang efter sejren over Kroatien. Nu venter Elfenbenskysten. Foto: (Lars Poulsen/POLFOTO) / POLFOTO
Da Danmark i 2009 tabte 28-23 mod Angola, slukkedes drømmen om at rejse hjem med en medalje. Den skæbne vil pigerne ikke opleve igen.

Når Danmarks håndbold piger i aften løber på banen til den fjerde kamp i VM-gruppespillet i Brasilien, har de allerede tre sejre ud af lige så mange forsøg i ryggen. En sejr over upåagtede Elfenbenskysten kan dermed køre danskerne i stilling til en optimal 1/8-finale mod formentlig enten Tunesien eller Japan.

Hvis danskerne slår det afrikanske hold, er Sverige det eneste hold, der afholder Danmark fra at tage førstepladsen i gruppe D.

Men selvom Elfenbenskysten på papiret ikke burde kunne true danskerne, løber pigerne på banen med en grim erindring in mente. Ved VM for to år siden endte den danske medaljedrøm brat, da Angola slog Danmark 28-23 og reelt slukkede for ambitionerne om at slutte turnieringen med en podieplads.

"Siden Angola-kampen har vi arbejdet meget med kun at fokusere på én kamp ad gangen, og det er vi blevet rigtigt gode til. Derfor er jeg heller ikke nervøs for, at det bliver et problem. Jeg er sikker på, at alle ved, at den vigtigste modstander lige nu ikke er Sverige på fredag. Det er Elfenbenskysten," siger Camilla Dalby, der blev nødt til at melde afbud til VM på grund af en skade, til sporten.dk.

Kilde: sporten.dk