Håndboldherrerne tager gruppens andenplads
Kroatiens sejr over Spanien betyder, at håndboldherrerne skal møde nummer tre fra den anden gruppe.

Danmarks håndboldherrer slutter som nummer to i deres indledende gruppe ved OL i London og skal formentlig møde Sverige i kvartfinalen.

Med en 30-25-sejr over Spanien går Kroatien videre med maksimumpoint fra puljen, to point foran Danmark, der slutter med otte point.

Andenpladsen parrer danskerne med nummer tre fra den anden gruppe, og det står til at blive svenskerne - med mindre de kan overraske i deres sidste gruppekamp og slå verdensmestrene fra Frankrig.

Der blev inden kampen mellem Kroatien og Spanien spekuleret i, om kroaterne mon ville spille for fuld kraft eller forære sejren til spanierne.

I givet fald ville Danmark slutte som nummer tre i puljen og formentlig skulle møde Frankrig i kvartfinalen. Dermed var kroaterne sikre på at sige farvel til én af sine værste guldrivaler.

Men enten havde kroaterne ikke gjort sig de tanker, eller også var det vigtigere for dem at bevare momentum og den førsteplads i puljen, som ville parre dem med den allerletteste modstander i kvartfinalen, Tunesien.

De spillede i hvert fald for at vinde, og der blev ikke sparet på kræfterne. Det samme gjorde sig gældende for spanierne, og det kom der en rigtig god håndboldkamp ud af.

Begge hold gik til stålet og leverede forsvarsspil af høj klasse. Spanierne lå i front det meste af første halvleg, men kort inden pausen bragte Ivano Balic Kroatien foran for første gang.

Spanierne hang på indtil 10 minutter før tid. Her lykkedes det for første gang i kampen for Kroatien at komme foran med tre mål. Den føring gav de aldrig fra sig igen.

Med sejren har holdet endnu ikke sat point til ved OL endnu.

Sverige og Frankrig mødes i den sidste kamp i gruppe A. Den kamp begynder mandag aften 22.15 dansk tid.

/ritzau/