Håndboldherrerne tabte også til Norge
Det det danske herrelandshold i håndbold tabte også dets andet kamp i træningsturneringen Lauritz Knudsen Cup.

Heller ikke mod nordmændene gik det. Lørdag tabte de danske håndboldherrer 26-28 til Norge i træningsturneringen Lauritz Knudsen Cup.

»Det var væsentligt bedre i perioder end i går, men vi har godt styr på dem i anden halvleg. Per Leegaard og Boldsen bliver trætte og skal udskiftes, og det koster sejren. Det var ærgerligt og lidt betænkeligt,« sagde landstræner Ulrik Wilbek til TV 2 efter kampen.

Danskerne viste ellers fra starten af vilje og gejst i Farum. Gårsdagens grimme nederlag mod Polen skulle vaskes af, så forsvaret blokerede godt, og spillerne var hurtigt hjemme, når nordmændene slog kontra. Derfor var Danmark foran indtil niende minut, hvor Norge gjorde det til 3-3.

Men derefter blev det danskernes tur til at halte et-to mål bagefter, og igen og igen måtte vi kæmpe os op til a point. Ved pausen havde nordmændene for første gang en tremålsføring med stillingen 14-11.

»Vi er tilfredse med forsvarsspillet, men i angrebsspillet er vi ikke på plads endnu. Vi skal spille mere kollektivt,« sagde assisterende træner Peter Bredsdorff-Larsen i pausen.

Og forsvaret var da også mere stabilt end mod Polen, mens kombinationsspillet i angrebet stadig haltede. Danskerne havde ualmindeligt svært ved at score.

Der var dog flere lyspunkter undervejs, om dem stod blandt andre Per Leegaard og Mikkel Aagaard for, der begge kæmper om pladsen på højre back. I 17. minut slog Leegaard egenhændigt kontra og gjorde det til 7-7 med et kraftigt, velplaceret skud. Men også Aagaard var god på kontra, hvor han løb klogt og snød normændenes forsvarsspillere.

I anden halvleg fortsatte det danske forsvar de gode takter, og det var i første omgang nok til at nedkæmpe nordmændene, der gradvist viste større tegn på træthed. For første gang siden kampens indledende minutter var danskerne foran, og det blev til 21-17, før en stribe danske fejl førte Norge til udligning. De danske håndboldherrer burde via føringen have lukket kampen, men det virkede simpelt hen som om, de gik i stå.

De sidste ti minutter var en uskøn affære, da kræfterne var sluppet op på begge hold. Derfor handlede det ikke længere om teknik, men om hvem der bedst kunne udnytte de sidste kræfter og mase sig frem.

Søndag spiller Danmark sin sidste kamp i Lauritz Knudsen Cup mod Island. Det er således sidste test inden VM-start 20. januar, og Ulrik Wilbeks hold har stadig et par ting, der skal pudses af.