Håndbold-ikon stoppet af alvorlig skade
Arkiv. Foto: www.colourbox.com
Viborg HK's Grit Jurack er blevet tvunget til at indstille karrieren på grund af en alvorlig skulderskade.

Hun har været blandt verdens bedste kvindelige håndboldspillere, men nu er det slut for tyske Grit Jurack.

Egentlig ville Viborg HK-spilleren trække sig tilbage næste år, men beslutningen er rykket et år frem efter samtaler med klubbens sundhedsstab. Jurack døjer med en bruskskade i skulderen.

- Som det så ud i skulderen, frarådede lægerne mig at spille videre, fordi jeg ellers ville kunne få permanente smerter. Det ønsker jeg selvfølgelig ikke, så derfor må jeg stoppe, siger Grit Jurack i en pressemeddelelse.

- Det er kommet som en knytnæve lige i ansigtet helt uden advarsel, føler jeg. Jeg har altid sagt, at jeg var glad for, at jeg selv kunne vælge, hvornår jeg ville stoppe, og det kan jeg så ikke nu.

- Jeg er meget ked af det, fortæller Grit Jurack.

Grit Jurack bliver 35 år til oktober, og hun har været i Viborg HK de seneste otte år. Her har hun været med til at vinde tre Champions League-titler og fire danske mesterskaber og har således været en vigtig profil for det jyske hold.

Alligevel er sportschef Susanne Munk Wilbek fortrøstningsfuld i forhold til fremtiden for Viborg-holdet.

- Det er klart, at en spiller som Grit Jurack kan man jo ikke sådan lige erstatte. Heldigvis har vi netop hentet Amanda Kurtovic, som vi har meget store forhåbninger til.

- Amanda var oprindelig tiltænkt en rolle som både fløj og back, men det er klart, at hun nu får en primær rolle i bagkæden, siger Susanne Munk Wilbek, der også ser nogle af de yngre spillere i klubben træde til på pladsen som højre back.