Håb om rent drikkevand til aftensmaden
Københavnerne skal måske ikke længere drikke vand fra flasken. Foto: Colourbox
De sidste mange prøver har vist, at forureningen er aftagende, derfor håber København Komme, at kogepåbuddet bliver ophævet i eftermiddag.

Åben for hanen og drik et iskoldt glas vand. Et scenarie, som ikke har eksisteret på Nørrebro og indre by de sidste mange dage.

Men nu ser det ud til, at beboerne igen kan lade de underjordiske safter flyde fra hanerne. Prøver fra Københavns Kommune har nemlig vist, at forureningen er aftagende, og derfor håber man på, at prøvesvaret i eftermiddag vil vise, at alle e-colibakterier er væk.

"Ud fra de mange prøver og målinger vi tager, kan vi se at forureningen falder, derfor håber vi på, at vandet viser sig at være helt rent i dag," siger pressechef i Københavns Energi, Astrid Skotte.

Svaret på prøverne skulle gerne ligge klar ved en fem-tiden i eftermiddag.

Det er ikke kun københavnerne, som skulle koge deres vand. Også borgere i Faarborg- Midtfyn Kommune og Midtlangeland Kommune skulle have vandet op på de 100 grader, før det kunne indtages.

Kogepåbuddet er dog ophævet for store dele af de to kommuner, og det er kun 400 husstande på Langeland, som fortsat skal koge vandet. Det påbud forventes at blive ophævet fredag.

I alt har næsten 50.000 mennesker landet over været ramt af kogepåbuddet.

Københavns energi oplyser, at der har været stor succes med at spule rørene og åbne for alle brandhaner for at få bugt med forureningen.