Gymnasielærer med opsang til forældre: Et 4-tal fortjener også jubel på Facebook
Alle har måske nok bare bedst af et godt kram og et tillykke, når eksamen er overstået. Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix (arkiv)
Gymnasielærer opfordrer forældre til at give deres børn en realitetssans i forhold til, hvad de kan og ikke kan.

Børnenes eksamenstid er forældrenes praletid på de sociale medier. Men forældrene skal tænke sig om, mener gymnasielærer.

Gennem de seneste år har flere råbt højt over forældrenes pralerier, når poderne har scoret 12-taller, og gymnasielærer på Grenaa Gymnasium, Allan Gjersbøl Jørgensen, mener også, det er helt galt.

Han siger til TV2 Østjylland, at han forstår de stolte forældre, man han savner de stolte opslag om 4- eller 7-taller:

- Vi skal ikke lade Facebook flyde over med 12-taller. Jeg ser desværre sjældent forældre, der skriver: "Vores søn fik 4, og det havde han ikke set komme for et år siden", siger Allan Gjersbøl Jørgensen til tv-stationen.

Han mener, at man skal forholde sig til processen og ikke karakteren og siger, at han ikke kan lade være med at tænke på gymnasieeleven, der ser sine klassekammeraters forældre lave opslag om 12-taller, mens der intet sker på mors eller fars facebookside.

Han er dog ikke ubetinget fan af hverken den ene eller anden form for karakter-praleri på de sociale medier:

- Det handler om at give børn en realitetssans i forhold til, hvad de kan og ikke kan. Det mener jeg er en af de vigtigste ting, vi kan gøre som forældre, siger Allan Gjersbøl Jørgensen og skriver på - ja, Facebook - at man skal rose indsats og ihærdighed.

Her skriver Allan Gjersbøl Jørgensen også, at den bedste karakter, han endnu har givet, var 7, "fordi reaktion fra eleven med tåre på kinden var 'det her er mit 10-tal', fordi eleven ofte fik fx 4 i årskarakter".

Børnene har også noget skulle have sagt

Allan Gjersbøl Jørgensen får medhold i alle sine bekymringer fra psykolog Sara Kusk Mikkelsen, der tilføjer et andet aspekt:

- Det gælder især, hvis forældrene lægger noget meget personligt op. De unge har en alder, hvor de er meget sensitive i forhold til sociale medier. De har en alder, hvor de også har noget at skulle have sagt, siger hun til TV2 Østjylland.

via Listen To News