Gylleforbud betyder nye job og mere eksport
Gylleenergi er godt vandmiljøet, klimaet og dansk eksport, siger miljøteknologiens branchedirektør. Foto: Colourbox
Miljøteknologiens brancheforening jubler over S og SF's landbrugsudspil. "Det skulle man have gjort for længst," siger direktøren.

"Det burde man have gjort for længst, men bedre sent end aldrig."

Sådan lyder brancheforeningen Dansk Miljøteknologis reaktion på S og SF's landbrugsudspil.

Udspillet indebærer blandt andet et forbud mod at sprede gylle på markerne om ti år. Gyllen skal i stedet omsættes til vedvarende energi.

"Der er ingen tvivl om, at hvis man begynder at tænke nyt og kreativt omkring håndteringen af landbrugets affald og gør det til en ressource, så ligger der meget store miljøgevinster i form af renere vand og også et stort energimæssigt potentiale i at udnytte energiindholdet i gyllen," siger direktør Jørn Jespersen til Newspaq og fortsætter:

"Samtidig vil det give mulighed for at udvikle nogle meget spændende nye miljøteknologier, som kan give ganske mange arbejdspladser og meget eksport."

Ifølge ham er det dog helt afgørende, at der skabes bred politisk enighed, så alle har sikkerhed for, at det er den vej, udviklingen går. Og så skal man ændre reguleringen af landbruget, så de belønnes for at gavne miljøet.

"Det skal være sådan fremover, at hvis landmanden tænker i miljørigtige baner, så har han mulighed for en større og bedre og mere effektiv produktion," siger Jørn Jespersen.