Gus Jensen besøger Nyhedsavisen
To redaktører fra PC World afslører i dag sig selv som dem, der er inde i Danmarks mest kendte fiktive blogger
»Øh, det er os, der er Gus Jensen«.

To unge mænd står i Nyhedsavisens redaktionssekretariat med en kasse øl og en bakke ruccula-salat (Ja, sådan staver Gus det altså, red.). De ligner slet ikke den 57-årige vrede invalidepensionist, som lynhurtigt er blevet kult på Nyhedsavisens hjemmeside, Avisen.dk. De ligner derimod nogle af de ruccula-journalister, Gus Jensen selv har forbandet så ofte på sin blog.
Jes Schyum og Mikkel William Nielsen er nemlig inde i Gus Jensen. De er redaktører for PC World, men har længe fantaseret om en person, der hedder Gus Jensen og brokker sig over alt. Da Nyhedsavisen åbnede sin hjemmeside, besluttede de sig for at placere ham der ? en brokkerøv fra Sydhavnen.
»Vi forestillede os ikke, at nogen gad diskutere med sådan en sur, vanvittig mand, men lynhurtigt blev han vildt populær,« siger Mikkel William Nielsen over en kop caffé latte fra Nyhedsavisens automat.

Gus Jensen har skældt ud over Christianiacykler, friværdi, religion og pædagogkællinger, og for to uger siden kom han pludselig på Berlingske Tidendes forside af Magasin, som Danmarks første fiktive blogger, der var blevet kult.
»Det kom bag på os. Han fyldte tre sider i avisen. Vi var flade af grin,« siger Jes Schyum.
Men derefter var det hele kun et spørgsmål om tid for Gus Jensen.

Berlingskes læsere ville vide, hvem han var, og Nyhedsavisens journalister var begyndt at spore ham.
»Til sidst havde Nyhedsavisens Anders Gylling Trier alle brikkerne til at finde ham. Så ville vi hellere selv sige, at det er os,« siger Mikkel William Nielsen.
»Vi har ind imellem været forvirrede over, hvor stort det med Gus Jensen er blevet,« indrømmer Jes Schyum.
De har kun fortalt ganske få mennesker, at de stod bag kultfiguren, men deres familier har vist besked. Faktisk lever de begge to sammen med »pædagogkællinger« i form af en børnehaveklasselæreinde og en skolelærer.
»Jeg har mange års erfaring i at skære ruccula,« erkender Mikkel William Nielsen og tilføjer lynhurtigt, at ingen af dem trods alt ejer en
Christianiacykel.

Gus Jensen har afsløret sig selv, men han er ikke død for altid. Muligvis vil hans onkel dukke op et helt andet sted.
»Men lige nu er han fortørnet på Nyhedsavisen. Ikke siden den thailandske ambassade begyndte at opkræve bidrag til hans koner, har han følt sig så jagtet,« siger Jes Schyum.
Men Gus Jensen vil sige pænt farvel. Nu har han jo ved selvsyn set Nyhedsavisen, alle dens elendige ruccula-journalister og selveste David Trads ? som fik salaten med hjem.
Mikkel William Nielsen og Jes Schyum skynder sig hjem for at skrive et ordentligt afskedsbrev fra Gus Jensen.

Gus Jensens samlede værker kan læses her...  

via Listen To News