Gummi har taget hele turen med Lyngby
Morten Juul Hansen, også kaldet Gummi , var med på Lyngbys hold, da klubben gik konkurs i 2001. Han tog turen ned i Danmarksserien, og i går kunne han så fejre oprykningen til Superligaen.

Midt i vrimlen af jublende Lyngby-spillere, der fejrer kvalifikationen til Superligaen, er én spiller måske lige en tand gladere og mere stolt end alle de andre. Morten Juul Hansen, kaldet Gummi af holdkammerater og klubbens fans, har taget hele turen med Lyngbyholdet fra Superligaen til Danmarksserien, og nu er han så tilbage i landets bedste række.

»Alle er selvfølgelig vildt glade lige nu, men den her oprykning er nok lidt større for mig, fordi jeg har været med hele vejen,« siger Morten Juul Hansen, mens holdkammeraterne påbegynder endnu en jubelsang.

Lyngby-hjerte

Gummi begyndte i Lyngby som seksårig og spillede der hele sin barndom, var i Gladsaxe Hero et par år og kom så tilbage til Lyngbys førstehold i 2001, kort tid inden klubben blev erklæret konkurs.

»Det var dødærgerligt,« siger Morten Juul Hansen.

Langt de fleste kontraktspillere forlod klubben efter konkursen, men holdet skulle spille sæsonen færdig i Superligaen, inden det blev tvangsnedrykket til Danmarksserien.

Træner Hasse Kuhn fandt nye spillere til holdet ved at afholde auditions, hvor håbefulde lykkejægere med mere eller mindre boldtalent forsøgte at overbevise om, at de skulle have en halv sæson i landets bedste række. Morten Juul Hansen valgte at blive i Lyngby og spille på amatørbasis, selvom han formentlig kunne have fået kontrakt med en klub fra 1. Division.

»Jeg blev på grund af mit Lyngby-hjerte. For mig er det vigtigere end kontrakter og penge. Jeg kender Lyngby. Det er en fantastisk klub at spille i, der er kæmpe følelser i den her klub. Og så har jeg aldrig brudt mig om at flytte fra klub til klub,« siger Morten Juul Hansen. Han indrømmer dog, at der har været dage i Danmarksserien, hvor han fortrød sin beslutning.

Glad og stolt

»Nogle gange, når vi spillede på Lars Tyndskids mark, var det surt.«

Men nu er Lyngby tilbage i Superligaen, og Morten Juul Hansen fortryder bestemt ikke, at han blev og kæmpede.

»Nu er jeg bare glad og stolt. Det er helt ubeskriveligt, det her. Jeg glæder mig til at spille i Superligaen igen, og jeg håber og tror, at vi kan klare os.«

Lyngby Boldklub og klubbens fans hylder Morten Juul Hansen for sin troskab. Både under søndagens kamp mod AB og ved jubelen efter den sikrede Superliga-kvalifikation blev han fremhævet.

»Giv ham en stor hånd,« siger stadionspeakeren, og publikum klapper i takt, mens de råber Gummi , Gummi , Gummi .«