Guldvinder troede alt var tabt undervejs
Lasse Norman Hansen styrtede i scratchløbet, men vandt alligevel OL-guld i omnium. Han var selv overrasket.

Det var det, der bare ikke måtte ske. I næstsidste disciplin i omnium styrtede danske Lasse Norman Hansen efter et sammenstød med briten Ed Clancy og røg i gulvet.

Lige præcis der lå den senere OL-guldmedalje til banerytteren på vippen.

Fortumlet og forrevet kom han op på cyklen igen og udnyttede de fem pauseomgange, som reglen tillod ham. Så kom han tilbage i feltet og gennemførte løbet på den sjetteplads, der i sidste ende bidrog kraftigt til den samlede sejr.

- Jeg blev slået helt ud og troede, at jeg havde smidt alt på jorden. Jeg kom på cyklen igen og fik en god fornemmelse resten af vejen.

- Styrtet gjorde det hverken værre eller bedre. Adrenalinen og vreden giver altid lidt ekstra kræfter, og så vandt jeg det hele tilbage på feberkørsel, siger den 20-årige fynbo.

Bare en times tid efter scratchløbet skulle han på banen igen til den afsluttende 1000 meter på tid.

- Jeg tænkte ingenting. Jeg lukkede alt ude, og jeg kørte den bedste 1000 meter, jeg nogensinde har kørt, siger danskeren, der satte ny dansk rekord med næsten et sekund.

Han regnede inden omniummatchen ikke med, at han skulle have medalje i disciplinen.

- I min vildeste fantasi troede jeg på en kneben bronzemedalje eller måske på at ende lige uden for podiet, men jeg formåede at hive en kanin op af hatten, og det føles helt fantastisk, siger banerytteren.

Han ved ikke rigtigt, hvilken retning karrieren skal tage efter OL-guldet. Han har både lyst til at køre på landevej og bane.

- Jeg rejser direkte herfra til EM på landevej i Holland om to dage, så der er noget at se til. Og så må vi se. Jeg har ambitioner på landevej, men den her medalje kommer til at fylde meget i mit hoved det næste stykke tid, siger han.

Lasse Norman Hansen er ud over at køre omnium individuelt også en del af den danske banefirer i 4000 meter holdforfølgelsesløb.

/ritzau/