Guldknap 2012 går til Baum und Pferdgarten
Alt for damernes Guldknap 2012 går til mærket Baum und Pferdgarten for god stil, der holder og udvikler sig.

Der tages hul på modeugen med annonceringen af, at Alt for damernes modepris, den legendariske Guldknap, i år går til designteamet Baum und Pferdgarten. Det skriver Alt for damerne i en meddelelse.

Prisen uddeles under Copenhagen Fashion Week for 28. gang, og at designprisen i år går til netop Baum und Pferdgarten skyldes, at Rikke Baumgarten og Helle Hesthave har formået at skabe kollektioner med en imponerende gennemført og bred stil.

- Baum und Pferdgartens kollektioner er altid raffinerede og fortæller en historie, samtidig med at de er tilgængelige og brugbare, konstaterer Alt for damernes moderedaktør, Line Hindsgaul, i sin motivation.

- Rikke og Helle har holdt fast i brandets dna, samtidig med at de har ført Baum und Pferdgarten gennem en succesfuld transformation. Deres kollektioner står skarpere end nogensinde, vurderer moderedaktøren videre.

En årsag til succesen kan være, at Baum und Pferdgarten ikke længere består af prikker, flæser, blomster og quirkiness, men gennem årene er blevet mere enkle i deres til. Og det er helt bevidst, fortæller chefdesigner Helle Hesthave:

- Det har været sjovt at arbejde med blandt andet cirkustemaet, men der er vi ikke selv mere. Jeg kan mærke, at folk sommetider vil holde os fast i det, men det kan også bare være for let at sætte en flæse på og sige: "Så er det design hjemme".

Chefdesigner Rikke Baumgarten er da også stolt af, at teamet kan modtage Guldknappen og mener selv, at brandet er kommet godt gennem finanskrisen.

- I dag går det supergodt hos os, og det er dejligt at få et rygklap i form af Guldknappen. Det bekræfter os i, at der åbenbart er nogen, der synes, vi gør det godt, fortæller Baumgarten.

For 12 år siden, nemlig i 2000, modtog Baum und Pferdgarten også Alt for damernes Guldknap.

/ritzau/