Guldfavorit: Høgh sejler sit livs bedste
Forhåndsfavoritten Ben Ainslie er imponeret over danske Jonas Høgh-Christensen, som, han mener, er "on fire".

Roserne står i kø til Jonas Høgh-Christensen og hans finnjolle fra den tredobbelte OL-vinder Ben Ainslie, som ikke selv har fået tur i båden de seks første sejladser.

- Han sejler virkelig godt. Han er en god sejler og en stor mand. Han sejler sit livs regatta, siger Ben Ainslie.

Efter de seks første sejladser har danskeren vundet de tre, fået to andenpladser og en enkelt syvendeplads. Sidstnævnte kom endda kun, fordi Jonas Høgh-Christensen fik en straf og måtte sejle rundt om sig selv efter at have ramt startmærket.

Men Ben Ainslie har ikke givet op, selv om han nu har 17 point, og Jonas Høgh-Christensen har syv point på førstepladsen i en konkurrence, hvor det gælder om at få færrest point.

- Hvis jeg bliver ved med at skubbe hårdt på, må han måske give efter.

- Det er et svært sted at sejle, men han bliver ved med at klare den. Han sejler godt, men på et tidspunkt må det vende, siger Ainslie og tilføjer om danskeren.

- Han er "on fire".

Selv om det ser godt ud for danskeren efter seks sejladser, bliver medaljerne først fordelt efter 10 sejladser og en medaljesejlads, hvor de 10 bedste både scorer dobbelt-point.

- Jeg bliver ved til slut, uanset hvad der sker. Det er aldrig ovre, før den fede dame har sunget. Der er lang vej endnu, siger Ainslie.

Onsdag holder finnjollerne fridag, inden de genoptager sejladserne torsdag.

/ritzau/