Camilla Andersen i stor sorg
Camilla Andersens bror bortgang har efterladt Danmarks mest scorende kvindelige håndbold-spiller. Foto: Sara Gangsted/Ritzau Scanpix
En af Danmarks store håndbolddynastier har mistet et skud på stammen. Camilla Andersens lillebror Kristian Røsler Andersen blev bisat i sidste uge.

Kristian Røsler Andersen sov stille ind den 3. februar efter lang tids sygdom. Han er den første af håndbold-klanen Andersen, der døde. Hans storesøster, Camilla Andersen, er den mest kendte i hans familie. Som styrmand for det danske kvindelandshold har hun både vundet guld til EM, VM og OL, og så er hun den mest scorende kvindelige håndboldspiller.

Begge hans forældre, Toni Røseler og Gert Andersen, spillede for henholdsvis kvinde- og herrelandsholdet i håndbold. Den sidste søster, Charlotte, spillede også, men stoppede som ung på grund af en voldsom skade.  

Det lå altså i kortene, at Kristian Andersen selv skulle spille håndbold. Det gjorde han i mange år divisionshåndbold i klubben Virum-Sorgenfri, hvor han var med til at vinde det danske mesterskab i 1997.

Klubben har efterladt denne rørende besked på facebook:

Kristian Røseler Andersen blev bisat ved Virum Kirke i torsdags. Kirken var fyldt med mennesker, der ville give deres endelige farvel.

I stedet for blomster, var det familiens ønske, at man gav et bidrag til Hospice Sankt Lukas Stiftelsen i Hellerup.

Kristian Røseler Andersen efterlader en datter, hustru, sine to søstre og forældre.

 

via Listen To News