Guld-Lotte får alligevel sin VM-bonus

Selv om svømmelandsholdets tøjsponsor TYR ikke vil betale Lotte Friis' guld-bonus, er der alligevel afkast for hendes guldmedalje.
Forleden vandt Lotte Friis VM-guld, og det betyder bonus fra sponsoren.
Forleden vandt Lotte Friis VM-guld, og det betyder bonus fra sponsoren. Foto: Polfoto, AP, Wong Maye-E

Danske Lotte Friis er verdens bedste langdistancesvømmer. Hun vandt forledes guld på 1500 meter fri ved VM i Shanghai og ser ud til at have det som en fisk i det kinesiske svømmebassin.

Men fordi hun ikke svømmer i en badedragt af mærket TYR, som sponsorerer det danske svømmelandshold, vil firmaet ikke betale hende en bonus for hendes guldmedalje.

Lotte Friis kommer alligevel ikke til at rejse tomhændet hjem fra Kina. Arena, tøjfirmaet, som sponsorerer Lotte Friis personligt, skal nemlig nok betale hende lidt ekstra for sejren, bekræfter salgschef i Danmark, Henrik Norre Nielsen.

"Det udløser en bonus sammen med de andre præstationer i løbet af året," siger han til Newspaq.

I dagens Berlingske fortæller elitechef i Dansk Svømmeunion, at bonusserne normalt ligger omkring 20-25 tusind kroner. Arena kan dog ikke oplyse, hvor stor deres bonus til Lotte Friis bliver.

"Jeg må ikke sige, hvad beløbsrammerne er. Men det er jo ikke nogen hemmelighed, at det ikke er flere millioner," lyder det.

Generelt er der nemlig ikke mange penge i dansk svømning, fortæller han.

"Det er det, der er det hårde element for de danske svømmere i forhold til de internationale, der har større bonusrater."

Lotte Friis har igen fredag muligheden for at snuppe en guldmedalje, når hun svømmer finale på 800 meter fri.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.