Administration 

Guld-Haralds enke: Smerten er stadig stor

Underholdning
Rudi Nielsen vil altid savne Harald, fortæller hun. (Foto: FOTO: Scanpix)

Rudi og Harald Nielsen var hinandens i næsten 55 år, indtil Harald Nielsen døde i august sidste år. Vi har mødt Rudi uden Harald.

Rudi og Harald Nielsen var hinandens i næsten 55 år, indtil Harald Nielsen døde i august sidste år. Vi har mødt Rudi uden Harald.

Da den tidligere fodboldstjerne Harald Nielsen døde i august sidste år, betød det et smerteligt farvel for hans kone, den tidligere barnestjerne i ”Far til fire-filmene” Rudi Nielsen. De to mødte hinanden i 1961, da han skulle spille en gæsterolle og forelskede sig i Mie i ”Far til fire med fuld musik”.

Det var ikke meningen, de skulle blive rigtige kærester. Men det blev de. Hun var 17, og han var 19, da de indledte et langt kærlighedsliv. De nåede guldbrylluppet og fik næsten 55 år sammen. Hvordan gjorde de? Og kærligheden – hvad sker der med den, når den ene i et så symbiotisk ægteskab ikke længere er der? Det fortæller Rudi Nielsen om i et interview med FEMINA:

Hvordan har du det?

– Altså, jeg har det godt. Der ER jo en smerte indeni, som nok ikke går væk, men jeg synes, jeg har det godt ... se, nu bliver jeg lidt rørt ... det kommer sådan lidt indimellem ... Men Harald og jeg har altid talt om, at vi skal have det BEDSTE ud af livet, mens vi er her. Det prøver jeg virkelig også på. Det skal nok gå.

Skuffet over lægen

Det er svært at hive beklagelser eller brok over tilværelsen ud af Rudi. Hun er simpelthen ikke typen. Muligvis er det positive livssyn et valg. Uanset hvad, har det bragt hende meget godt. Balance. Glæde. Fred. Kærlighed. Men der er alligevel noget, der nager hende, noget, hun ville ønske var foregået anderledes. Fordi det formentlig ville have betydet, at hun og Harald havde haft hinanden i længere tid.

For 10 år siden fik Harald et hjertestop. ”Nogen holdt hånden over ham og vores datter”, siger Rudi. Mindre end 10 minutter tidligere havde de kørt på motorvejen. Harald satte deres datter af på en stille villavej i Charlottenlund. Han nåede hen for enden af vejen, hvor han besvimede bag rattet og kørte lige over vejen ind i et plankeværk og videre ind i et hus.

– Dér vågnede han og tænkte: Hvem var det, der kørte ind i mig? Det viste sig, at hjertet var gået i stå. Så fik han en avanceret pacemaker. Man kan godt sige, at DET var en krise i vores liv, siger Rudi Nielsen.

Pacemakeren betød, at Harald blev fast gæst hos sin læge for at få taget tjek-blodprøver. Alligevel blev hans prostatakræft først opdaget for tre år siden.

– Lægen havde sagt, at det bare var alderen, når Harald havde nævnt, at han skulle op og tisse om natten. Her burde lægen nok have været mere opmærksom, og jeg er faktisk meget skuffet over det. For det viste sig at være prostatakræft MED spredning til knoglerne. Det skulle have været opdaget længe før. Harald fik jo alligevel taget blodprøver hele tiden. Lægen burde bare have sat et lille kryds mere på skemaet for at få testet det, der hedder PSA-tallet. Nu var kræften ... fremskreden og kunne ikke opereres, men den kunne holdes nede.

Det lykkedes i tre år. Så skulle Harald i kemo, men et for højt infektionstal gjorde det umuligt.

– Lægerne fandt aldrig den infektion. De ledte fra januar, til han døde i august. Den sidste gang vi var på hospitalet, var vi der 13 uger i træk. Vi håbede hele tiden, men da de sagde på hospitalet: ”Vi KAN ikke finde den infektion”, og sagde, at vi godt kunne tage hjem, vidste vi godt, at så måtte vi nyde den tid, vi havde derhjemme. Og så gik det sådan langsomt ned ad bakke ...

– De sidste dage sagde Harald ikke noget, han lå bare og kiggede lidt indimellem. Jeg læste op for ham af biografien ”Guld Harald – Topscorer, idol, rebel”. Den er ganske skøn, og det var dejligt ... Den dag Harald døde, sov han lige så stille ind sent på aftenen. Lidt over 22. Det var ganske fredeligt. Og så ... jeg vidste, at der skal gå nogle timer, før man kan blive erklæret død, så jeg ringede først til lægen næste dag ... 

Du havde behov for at være sammen med Harald så længe som muligt?

– Ja. Jeg syntes da, jeg ville have den sidste tid ... med ham.

Hvad er det værste nu?

– Jamen, det værste er jo at miste. Og så er det værste alle de mange ikke særlig rare undersøgelser, Harald skulle igennem, og at det så alligevel ikke lykkedes. 73 år er jo ingen alder, det er det jo ikke.

Hvordan føles det at måtte sige farvel efter et helt liv sammen? 

– Altså jeg bliver utrolig rørt nu ... det er jo både en tomhed og en smerte. Men samtidig har vi haft så utrolig dejligt et liv. Det er det, jeg trækker frem. Og det er egentlig det, der gør, at jeg har det godt nok, for der har også været så meget positivt. Harald og jeg har på alle måder dyrket livet.

Er han her stadig?

Rudi taler ofte i nutid, når hun taler om Harald og om dem som par. Som om han stadig er her. Det er han på sin vis mærkværdigvis også. Her i huset. Som om han bare lige er gået. Eller kommer hjem lige om lidt.

– Kærligheden forsvinder jo ikke. Jeg føler, at Harald stadigvæk er her. Det ER, som om Harald stadig er her. Jeg kan også sove om natten. Fordi han er her. Jeg siger både godmorgen og godnat. Og jeg har små billeder stående rundtomkring. Jeg behøver egentlig ikke at spørge ham om hans mening om noget, for jeg ved, hvad han vil sige. I løbet af det lange liv, man har haft sammen, er der mange ting, man slet ikke behøver at sige til hinanden, for man ved det jo godt. Det er næsten tankelæsning.

Læs på femina.dk: Derfor er venskab vigtigere end passion i et parforhold

Muligvis KAN man faktisk blive ved med at være par, selv om den ene ikke er der længere. Harald døde 11. august, men han er fortsat manden i Rudis liv.

– Jeg kan slet ikke forestille mig, at jeg skulle kunne blive forelsket igen. For kærligheden til Harald er det største af alt. Jeg kan overhovedet ikke forestille mig at møde en mand igen. Med den alder, jeg har, og alle de år, Harald og jeg havde sammen ... nej.

 

Rudis 6 bedste kærlighedsråd

I Danmark lever over én million mennesker alene. Spørgsmålet er, hvorfor så mange har svært ved at gentage Rudi og Haralds succes. Vi VIL jo gerne kærligheden, ikke? Hvad skal der til for at få den til at lykkes? Her får du Rudis råd:


1. Giv ægteskabet en chance

Man bør prøve at komme over kriser. Det er for let at gå fra hinanden i dag. Og det bliver ikke nødvendigvis bedre med den næste partner

2. Dyrk kærligheden
Man skal vande og gøde den sarte plante, kærligheden er, og sige pæne ting til hinanden hver dag. Harald og jeg sagde HVER dag til hinanden, at vi elskede hinanden.

3. Tal med hinanden
Om ALTING!

4. Giv, så får du
Det er rart at få, men det er endnu bedre at give. Hjælp hinanden. Helt automatisk.

5. Brug færre penge, end I har
Harald og jeg har haft det godt økonomisk, men vi har også altid brugt princippet om først at bruge en krone, når vi havde to eller tre. Det giver tryghed.

6. Hvil i dit køn – rollefordelinger er okay
Nogle gange synes jeg faktisk, det er rigtig synd for mændene, for kvinderne vil det HELE. Og mændene skal være med til ALT. Købe ind, bade børn – det er lige før, de også skal føde dem. Vi er ikke ens. Det er bare noget, vi VIL være, ikke? 

Rudi Nielsen, 72 år, barnestjerne, har flere bestyrelsesposter og er bestyrelsesformand for Eventyrteatret, er enke efter fodboldstjernen Harald Nielsen, der døde i august. Sammen skabte de blandt andet sko- og taskefirmaet Rudi & Harald.

Andrea Elisabeth Rudolph portræt
Kendte

Andrea Elisabeth

Rudolph jubler:

Jeg er kræftfri

Tom Cruise og Hayley Atwell
Kendte

Tom Cruise single igen

Side på politibil
Krimi

Mand død efter overfald med hobbykniv

indbrudstyv
Krimi

Tyv afsløret af børns højttaler

person ved skærm
Krimi

24-årig var utilfreds med sin løn

person med mobil
Livsstil

Quizzer kan være

farlige for dit privatliv

hajfinner
Dyreliv

3.500 hajfinner beslaglagt
- 1.000 hajer dræbt

JNBY-logo
Helt vildt

Tøjfirma opfordrer til
at skyde indere

Lakserytteren og Mille Funk
Film og TV

Chok i Vild med dans

billede af politibil
Krimi

Spritstiv kvinde bragede ind i patruljevogn

Elon Musk og Grimes
Kendte

Elon Musk går fra kæresten

Jitender Maan
Krimi

Dramatisk video:

Gangster skudt og

dræbt i retssal

Røg og aske fra vulkan
Nyheder

Nyt vulkanudbrud stopper flytrafik

Santino og Jimmi Levakovic
Krimi

Levakovic-brødre udvist af Danmark

Mai Villadsen
Nyheder

Stress, mobning og krænkelser hos Enhedslisten

Danserne i Vild med dans
Film og TV

Vild med dans:

I aften er det slut

Lastbiler fra Arla
Nyheder

Panik efter Brexit:

Julen er i fare

illustration af udgravning
Helt vildt

Spektakulært fund:

Finder 23.000 år gamle

fodspor

kvinde kigger ind i kameraet
Film og TV

Her er den nye dommer

i X Factor

vindmølle i landskab
Nyheder

Energipriser på himmelflugt:

Dyr vinter venter 

redningfolk i snestorm på bjerg
Nyheder

Fem bjergbestigere dør

på Europas højeste bjerg

Helle Thorning-Schmidt - Blondinens Betragtninger
Kendte

Blondinens betragtninger:

Helle Thorning springer ud

som forfatter

dansere på dansegulvet
Film og TV

Vild med dans-stjerne

vil kun imponere

én dommer

hund med åben mund
Dyreliv

76-årige Alice blev
bidt af rottweiler: 
Nu skal den aflives

tv-skærm
Film og TV

Lyver du også om

dine streamingvaner? 

lottokugler suser rundt
Helt vildt

Vinder 2 millioner:

Vil købe støvsuger

og kaffemaskine

mand på strand
Nyheder

Sommeren vender tilbage

i weekenden

mennesker på golfbane
Kendte

Harry Potter-stjerne

kollapser under kendiskamp 

camilla nørgaard poserer
Kendte

Nyt job

til TV2-vært

Gitte Seeberg
Nyheder

Tidligere toppolitiker trækker sig efter brøler

Julia Roberts og Hugh Grant
Underholdning

Manden bag Notting Hill er død

Carlos i retten
Nyheder

Ny livstidsdom til terroristen Carlos

hus midt i lava
Nyheder

VILDT BILLEDE: Danskers hus omringet af lava

Bølger rammer stranden
Nyheder

Vindstød af stormstyrke rammer store dele af landet

Linda Evangelista portræt
Kendte

Indgreb gik galt:

Supermodel vansiret

portræt Svend Lings
Nyheder

Politiet efterforsker

igen selvmordslæge

Underholdning

Nissemagi på DR: Laver ny familiejulekalender

Efterlyst mand
Krimi

Mistænkt knivstikker efterlyses

Chris Anker Sørensen på cykel
Sport

Chris Anker Sørensens bror:

Vi udlevede cykeldrømmen

sammen

hashplante
Krimi

Danskere knaldet:

Gemte 780 kilo hash

i tomatdåser

caroline wozniacki smiler
Kendte

Godt nyt til fans: 
Wozniacki klar 
til sidste kamp

silas holst og lise rønne poserer
Film og TV

Silas om Lise Rønne:

Jeg er helt pjattet

med hende

indkøbskurv med grøntsager
Sundhed

Disse madvarer er

guld værd for helbredet

galakse
Helt vildt

Finder seks 
døde galakser 

færge på havet
Nyheder

Stormen aflyser

flere færger

villa set fra luften
Helt vildt

80 millioner: Dansk

milliardær sætter tre

villaer til salg

Nyheder

Medicinal-boss:

Corona er overstået

om et år

høje bølger ved strand
Nyheder

Nu rammer stormen: 
Bølger på fem meter

bil har ramt træ
Krimi

Voldsom ulykke:

Bragede frontalt

ind i træ 

En fed bil foran et stort hus
Biler

Lexus er tilbage

i Danmark

kvinde står foran bil
Nyheder

Jagten på dræbt

bloggers forlovede

fortsætter 

Pokal
Kendte

Claus Meyer:

En af de største oplevelser i mit liv

slædehunde
Dyreliv

Menneskets bedste ven: 

Guld værd i oldtiden

Nyheder

USA vil donere flere vacciner end alle andre tilsammen

Margrethe
Kongelige

Dronningen til hemmelig fødselsdag

Jes Dorph
Kendte

Jes Dorph-Petersen bliver vært igen

Chris
Nyheder

Chris Anker Sørensen: Hyldes med æresløb

Notre  dame
Nyheder

Pengene vælter ind:

Notre Dame skal genopbygges

restaurant
Mad og drikke

Spisested politianmeldt: Staten har svigtet mig

Pengesedler og mønter
Nyheder

Skrabede sig til milliongevinst - barnebarn får det halve

tilskuere
Sport

Se video: Fodboldfans jagter dommer og kaster brændende fakkel ind i hans bil

frederik og margrethe
Kongelige

Første gang i flere år: Dronningen og kronprinsen rejser udenlands

dollars-sedler
Helt vildt

Kvinde havde lagt plan for lottogevinst inden hun vandt

Krimi

Voldsom brand på bosted - en fundet død

tallerken med hummus
Mad og drikke

Du må ikke spise denne hummus

stormvejr
Nyheder

Storm på vej
- her kan den ramme

bakterier
Sundhed

Bor du i et legionella-ramt område?

Molly Egelind og kolleger
Kendte

Sygeplejeskolen-stjerne: Jeg har ikke følt mig specielt voksen

esben
Kendte

Esben Dalgaard:

Udfordrende at få en dødsdom

Chris Anker
Sport

Chris Anker Sørensen:

Udgiver bog efter sin død

La Palma
Helt vildt

Vild video:

Lava får pool til at koge

Ulla Vejby
Film og TV

Sygeplejeskolen eller Badehotellet:

Jeg elsker roller med skæve personligheder

lønninger
Nyheder

Det tjener cheferne: Årsløn 57 millioner

Grønland
Nyheder

Grønland: Rekordhøjt antal smittede

vm
Sport

Dansk VM-guld i enkeltstart

Bangkok
Nyheder

Bangkok gør klar til turister i november

Nyheder

Regeringen afviser indgriben på boligmarkedet

en masse bliver vaccineret
Corona

Corona på tilbagetog i Danmark:

Kontakttal på 0,7

en blond kvinde med protest-skilt bagved
Krimi

Sådan blev den russiske spion slået ihjel

En mand i mørkt tøj
Kendte

Simon Kvamm har solgt sit hus i Nordjylland