Gruskongen Nadal stormer i tiende French Open-finale
Rafael Nadal spillede sig suverænt i French Open-finalen, da han slog Dominic Thiem i tre sæt. Foto: Christian Hartmann/Reuters
Dominic Thiem kunne ikke røre Rafael Nadal, som i tre sæt blev klar til at jagte sin tiende French Open-titel.

Der blev gjort kort proces, da spanske Rafael Nadal fredag aften spillede sig i French Open-finalen.

Tre sæt skulle den fjerdeseedede gruskonge bruge til at besejre østrigske Dominic Thiem 6-3, 6-4, 6-0.

Dermed kan spanieren på imponerende vis sikre sig sin tiende titel i grand slam-turneringen, hvis han besejrer Stanislas Wawrinka i søndagens finale.

Lykkes det, vil Nadal været noteret for 15 grand slam-titler i karrieren, men man skal tre år tilbage for at finde den seneste, da Nadal vandt French Open i 2014.

I denne sæson har Nadal været ganske suveræn, og han møder op til finalen med selvtillid efter turneringssejre i Madrid, Barcelona og Monte Carlo.

23-årige Dominic Thiem måtte derimod sande, at semifinalen blev endestation i turneringen, som tilfældet også var i fjor, men at det skete ved nærmest at blive klædt spillemæssigt af denne gang.

Nadal var naturligt tilfreds efter magtdemonstrationen.

- Jeg har spillet godt i alle kampene, og i dag var ingen undtagelse. Jeg lagde lidt nervøst ud, men så spillede jeg godt, og Dominic lavede flere fejl end normalt, men det blæste meget.

- Det bliver en super hård finale, og jeg skal spille på mit højeste niveau, for Stan (Wawrinka, red.) spiller utrolig godt, siger Nadal.

De to spillere lagde ud med at bryde hinanden i de første partier, og så var opgøret i gang med 1-1.

Nadal afværgede flere gange breakbolde, og sættet var tæt, selv om spanieren bragte sig foran 4-1 ved at holde sine servepartier og bryde Thiem endnu en gang.

Spanieren svang taktstokken med aggressivt spil og tog sit fjerde serveparti rent og bragte sig på 5-2 og tog efterfølgende første sæt.

Begge spillere holdt deres server i de første partier i andet sæt, inden Nadal brød østrigeren og efterfølgende bragte sig foran 3-1.

Thiem kæmpede sin chance og reducerede i sin server til 3-4 og 4-5, men Nadal servede rent andet sæt hjem og bragte sig foran 2-0 i sæt.

Spanieren fortsatte turbojagten på finalepladsen i tredje sæt ved at bryde Thiem i østrigerens to første servepartier, og Nadal servede sig rent på 4-0, mens Dominic Thiem var stemplet helt ud af opgøret.

Herefter brød Nadal rent, og ydmygelsen var total, da han tog tredje sæt med et såkaldt æg og cifrene 6-0.

/ritzau/