Grundejer får smæk i retten: Skal betale 3,7 millioner til kommune
En strid i forbindelse med etableringen af Byens Bro i Odense koster grundejer noget grund og økonomisk smæk. Foto: Google Maps
Odense Kommune kan nu gøre broprojekt færdigt - måske.

I en dybt kompliceret sag fra Odense er en mand bag et selskab blevet dømt til at betale kommunen 3,7 millioner kroner.

Med små bogstaver står der i en deklaration fra 2006, at han er forpligtet til at bidrage til finansieringen af en bro og samtidig afstå et areal til projektet.

Det skriver Fyens Stiftstidende.

Det er Finn Thomsen som er kommet i klemme, men han kan meget vel få en pæn del af pengene tilbage igen - han skal bare sikre sig, at han får nok for det areal, som han er dømt til at afstå til bro-projektet.

Under alle omstændigheder mister Finn Thomsen med Landsrettens dom arealet - og så er det kun et spørgsmål om, hvornår der står et endeligt tal på bundlinjen i det økonomiske regnskab.

I første omgang skal Taksationskommisionen nemlig vurdere, hvilket beløb Finn Thomsen skal have for arealet, og når den afgørelse ligger klar, kan den påklages. Hvorvidt det sker, vides ikke før senere, skriver Fyens Stiftstidende.

Finn Thomsen ønsker ikke at kommentere afgørelsen, men Anne Velling, administrerende direktør i By- og Kulturforvaltningen, konstaterer, at dommen betyder, at kommunen har krav på et beløb knyttet til anlæggelse af broen.

- Og det havde vi også forventet. I forhold til grunden har vi herudover nu det nødvendige grundlag for, at Taksationskommissionen kan komme med en vurdering, siger Anne Velling til avisen.

Stridens synlige bevis er opførslen af Byens Bro, som går over jernbanearealet og forbinder centrum af Odense med havnen.

Broen blev åbnet i maj 2015, og området nord for broen har ikke kunnet gøres færdigt med ankomstplads og cykelparkering, før sagen var afgjort.