Grund til bekymring for dansk håndbold
Der kan gå mange år, før de danske håndboldkvinder atter vinder medaljer ved de store slutrunder. De mange udlændinge i den danske liga kvæler talentudviklingen, mener ekspert.

Mens den danske håndboldliga for kvinder bliver stærkere og stærkere takket være mange udenlandske profiler, får de danske talenter sværere og sværere ved at udvikle sig.

»Mange sagde allerede for fire år siden, at der var grund til bekymring på grund af de mange udlandske spillere i den danske liga, og det er der stadigvæk,« siger tidligere herrelandstræner Leif Mikkelsen.

Han mener, at det går ud over landsholdet.

»Det hold, der var med til EM, manglede den rutine, der skal til, for at være med i toppen. Brian Lyngholm havde et meget svært job. Selvfølgelig lavede han også fejl, og det er en blanding af mange ting, der gjorde, at det gik, som det gik. Men ude i klubberne bør man overveje, om ikke man har et ansvar,« siger Leif Mikkelsen.

Den tidligere herrelandstræner mener, at det er nu, der skal handles.

»I lyset af resultatet ved EM, bør klubberne nu sætte sig ned og finde ud af, hvad man skal gøre ved det. Ellers kan der gå lang tid, før Danmark atter blander sig i toppen.«

Træner i Aalborg DH, Christian Dalmose, mener ikke, det er nødvendigt at råbe vagt i gevær.

»Det ser stærkt ud for dansk kvindehåndbold. Der er mange unge danske talenter, og danske kvindehåndbold er i vækst,« siger Aalborg DH-træneren.

Han mener, at de danske spillere er gode nok til at være med helt fremme, men at der blev begået en række fejl ved slutrunden.

»Holdet er bedre, end det, der blev præsteret. Der er trods alt fem seks spillere på holdet, som har spillet Champions League-finaler, men måske var det ikke de rigtige spillere, der spillede de rigtige steder,« siger Dalmose.

Skylden for den danske nedtur ved EM skal ifølge Christian Dalmose ikke placeres hos de udelandske spillere i den danske liga.

»Det er positivt, at vi har danske spillere, som er med i verdens bedste liga. De store udenlandske profiler skal være i Danmark, for de styrker ligaen,« siger Christian Dalmose.