Udsat for vold i 30 år: Grumme detaljer fra misbrugssag
'Hvis vi manglede penge, havde tabt en handske eller lignende, så linede en af dem os op på en række og spurgte, om det var os. Svarede man nej, fik man en lussing, siger et af de misbrugte børn i en voldsom sag i Svendborg. Scanpix
I dag fortsætter retssagen mod et forældrepar i Svendborg. Den 52-årige kvinde og 53-årige mand er tiltalt for at slå, sparke og på anden måde udsætte deres seks børn for vold i en periode på over 30 år.

Mandag afgiver flere af børnene vidneforklaring i retten, hvor de fortæller detaljer om de overgreb, de i følge anklageskriftet har været udsat for.

- De linede os op på en række og slog os, lyder der fra det næstældste barn, C.

Hun fortæller videre, at børnene ofte blev opstillet på rad og række og fik lussinger.

- Hvis vi manglede penge, havde tabt en handske eller lignende, så linede en af dem os op på en række og spurgte, om det var os. Svarede man nej, fik man en lussing.

Hun er tydeligt påvirket i retten og må flere gange tørre øjnene og holde pauser.

Hun forklarer. at moren, den nu 52-årige kvinde, altid gav lussinger, men hendes far, der i dag er 53 år, slog børnene med en knyttet næve, oftest på overkroppen.

Gemte sig på badeværelset

C. fortæller også, at når hendes far blev vred, løb hun op på badeværelset, der lå på 1. sal, og låste sig inde.

Der ventede hun halve og hele timer, før hun turde gå ud igen, men nogen gange stod hendes far stadig og gemte sig fx bag trappen og slog hende med knytnæver, når hun kom frem.

Anklageskriftet mod de to forældre omhandler forskellige former for vold og mishandling i en periode på 30 år, og de er også tiltalt for mandatsvig mod et af børnene for 270.000 kroner ved at have misbrugt en fuldmagt

Tvangsfjernet på fire timer

I alt har familien seks børn, der er født mellem 1982 og 1998. Familien har boet mange forskellige steder i de år, volden har stået på, deriblandt Nyborg, Kerteminde, Ullerslev, Refsvindinge, Tranekær og til sidst Langeland.

Da sagen kom frem beskrev Langeland Kommune den som den værste på øen i 10 år Det tog kommunen fire timer at beslutte at tvangsfjerne familiens to yngste børn.

Begge forældre nægter sig skyldige, og der forventes af falde dom i sagen i løbet af en uges tid.

via Listen To News