Grosjean: Hjulet blev ikke sat ordentligt fast i pitstop
Romain Grosjean måtte forlade løbet få minutter efter sin teamkollega Kevin Magnussen. Foto: William West/AFP
Begge Haas-biler blev ramt af et problem med hjul, der ikke sad ordentligt fast, siger Romain Grosjean.

To skæbnesvangre pitstop satte en stor kæp i hjulet for Haas-teamet i årets første Formel 1-grandprix.

Efter en super indledning i Australien måtte både danske Kevin Magnussen og holdkammeraten Romain Grosjean således udgå med få minutters mellemrum, umiddelbart efter at de havde været i pit.

- Det var forhjulet, der ikke var sat ordentligt fast til bilen. Men jeg kunne ikke fornemme det. Lyset blev grønt, og jeg kørte, siger Grosjean.

- Men så blev jeg nødt til at stoppe, lyder det fra franskmanden.

Kevin Magnussen uddybede ikke specifikt, hvorfor han måtte udgå, da han mødte pressen efter sit exit i Melbourne.

Men ifølge Grosjean var der tale om samme type problem.

- Det var samme problem på begge biler, så nu må vi analysere, hvor fejlen ligger. Om det var en teknisk fejl eller en menneskelig fejl, siger han.

De to Haas-biler indtog imponerende placeringer som nummer fire og fem, da de måtte udgå efter lidt over en halv times kørsel i Albert Park.

Romain Grosjean siger, at han - inden det gik galt - faktisk følte, at han blev holdt lidt tilbage af sin danske kollega, der indtog fjerdepladsen.

- Vi fik en god start, og vi havde god fart.

- Jeg var fanget lidt bag Kevin. Jeg følte, at jeg havde mere fart. Men ja, vi gjorde alt perfekt, og så ved jeg ikke hvordan, men to pitstops med to biler og så ... Men nu må vi analysere på det, siger Grosjean.

Magnussen og Grosjean endte sidste sæson som henholdsvis nummer 14 og 13 i det samlede VM-regnskab.

Men de første træninger, lørdagens kvalifikation og den første lille halvdel af søndagens grandprix vidner om, at de kan have bedre resultater i vente i 2018. På trods af søndagens fiasko.

Søndagens australske grandprix blev vundet af Sebastian Vettel (Ferrari) foran Lewis Hamilton (Mercedes) og Kimi Räikkönen (Ferrari).

/ritzau/