Når du skal på grøntsagsjagt, og det er frost, så skal du undgå de vare, der står udenfor hos grønthandleren.
For selvom det ser hyggeligt og indbydende ud med grøntsager og frugter uden for forretningerne, så bør du lige have de ubehagelige minusgrader i mente, før du fylder posen med tomater og agurker.
Kulden er nemlig usædvanlig hård ved grøntsagerne, og med et femdøgnskema der lover frost, frost og atter frost, så er der god grund til at købe grøntsager, der ligger i et tempereret rum, siger Kristian Klaaborg marketingschef på Grønttorvet.
"Sådan noget som tomater, agurker og tropiske frugter der står ude, skal man ikke købe. Ikke fordi de er giftige, men fordi frosten forringer kvaliteten voldsomt," siger Kristian Klaaborg, der er marketingschef hos Grønttorvet, til Nyhedsbureauet Newspaq.
Køber man grøntsager, der har været udsat for frost, bliver de meget hurtige slatne og mister smagen. Derimod er kål og rodfrugter bedre til at tage imod koldt vejr, dog ikke deciderede frostgrader, som i øjeblikket hærger Danmark.
I stedet råder han forbrugerne til at købe de vare, som er inde i butikkerne.
"Jeg ville gå ind i selve butikken og handle, her er temperaturen højere og dermed har grøntsagerne det bedre," siger grønteksperten.
Grønttorvet sælger frugt, grønt og blomster til selvstændige butikker.