Grønlandsk politimorder får ny dom
En 44-årig, der tidligere har dræbt en betjent, er blevet dømt for drabsforsøg mod en politimand i Grønland.

En 44-årig mand er blevet dømt for drabsforsøg mod en politimand og trusler mod brandvæsnets indsatsleder i Paamiut i Grønland sidste år ved Grønlands Landsret.

Han er blevet idømt fire års anstaltsanbringelse onsdag, hvilket er en stadfæstelse af kredsrettens afgørelse fra juni.

Den 44-årige har flere domme bag sig for angreb på politiet. I 1986, da manden var 17 år, blev han dømt for at have skudt og dræbt en politimand og for at have skudt mod en anden politimand.

Herudover er han yderligere to gange dømt for vold og trusler mod politiet, oplyser senioranklager Rikke Holm Simonsen fra Grønlands Politi.

I den aktuelle sag skød han mod en betjent den 20. september 2011, der var tilkaldt til en adresse i en boligblok Paamiut efter en anmeldelse om husspektakler.

Da politimanden havde talt med de implicerede og var på vej ud fra opgangen, kom gerningsmanden ud på svalegangen, hvor han med en riffel sigtede og skød mod politimanden.

Politimanden nåede at springe i dækning under svalegangen og skuddet ramte jorden. Gerningsmanden skød yderligere to gange mod betjenten, der tilkaldte assistance.

I mellemtiden aktiverede gerningsmanden også en brandalarm, hvilket fik brandvæsnet til at rykke ud. Da indsatslederen ankom til stedet, sigtede gerningsmanden med riflen mod indsatslederen, der straks flygtede.

Gerningsmanden flygtede efterfølgende ud af byen med sin skarpladte riffel, men blev anholdt næste formiddag efter en eftersøgning blandt andet med helikopter.

Den 44-årige er nu blevet dømt for forsøg på vold mod sin kone, drabsforsøg mod politimanden, skud i bymæssig bebyggelse, falsk alarmering og krænkelse af offentlig myndighed ved at have truet brandvæsnets indsatsleder.

/ritzau/