Grøn vinter giver færre fyringer

Termometret viser plus, selvom kalenderen skriver vinter. Det giver plusser i byggeriet, som kan fastholde medarbejdere og lempe udgifterne.
Der er tilfredshed med de høje vintertemperatuer på landets byggepladser.
Der er tilfredshed med de høje vintertemperatuer på landets byggepladser. Foto: Colourbox

Skientusiaster og andre med hang til hvid vinter er ikke tilfredse i disse uger. Men det varme vejr vækker glæde andre steder i samfundet.

På danske byggepladser ser man eksempelvis med tilfredshed på de grønne omgivelser, der gavner pengepungen, som de sidste vintre har været tyndslidt.

"For den enkelte medarbejder i virksomheden betyder den varme vinter, at risikoen for at blive fyret bliver væsentlig mindre. Der er simpelthen ikke så mange, som må sendes hjem på grund af manglende arbejde," siger branchedirektør for bygge og anlæg i Dansk Byggeri Niels Nielsen til Newspaq.

Også omkostningerne til vinterforanstaltninger så som inddækning af byggerierne og opvarmning af bygninger, der skal beskytte mod frost, er også lavere, når sneen ikke hærger.

Derfor kan man få gennemført langt flere byggeprojekter, fordi man kan holde effektiviteten på samme høje niveau som i efteråret.

Læren af utilregnelige vintervejr bør ifølge Dansk Byggeri være, at priser i vinterperioden skal være fleksible alt afhængig af, hvor langt temperaturen når ned.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.