Grøn Koncert vil tjene strålende på solskin
Halvvejs gennem koncertrækken på Grøn Koncert 2012 ser det lyst ud med indtægterne for den grønne fest.

Grøn Koncert-touren satte rekord for besøgende i Aalborg, hvor 21.000 glade mennesker festede søndag. Og med det bedste forsalg nogensinde er der gode udsigter for høje indtægter ved dette års grønne udendørsfest.

Succesen skyldes både det gode vejr og det solide program ved Grøn Koncerts 30 års jubilæum, fortæller indsamlingschef for Muskelsvindfonden, Theis Petersen, til Ritzau.

- Et godt program og et nogenlunde vejr har gjort, at Grøn Koncert er rigtig stort i år. Og med det sommervejr, der loves nu, ser det ud som om succesen fortsætter, konstaterer Petersen.

Grøn Koncert er halvvejs gennem årets otte koncerter, og i alt 77.000 gæster har allerede festet og fejret 30 år med Grøn Koncert.

Koncertrækken begyndte ellers i Kolding med associationer til sidste års våde koncerter, men over weekenden er vejret klaret op over de danske byer, og det er godt for besøgstallene.

- Når vejret bliver godt som nu, så er jeg sikker på, vi kommer til at se mange mennesker. Vi håber på 20.000 i Esbjerg og 25.000 i Odense. Hvis det bliver tørvejr i Valby, så tror jeg, vi må melde udsolgt, vurderer indsamlingschefen.

Kunstnerprogrammet har indtil videre budt på et par overraskelser - heriblandt gæstevisit fra Ankerstjerne, som både var med under Burhan G og Rasmus Seebachs koncerter, samt rapperen U$O, der indtog scenen hos kollegaen L.O.C..

Nephew, der giver koncert for første gang i to år, hentede L.O.C. med på scenen til nummeret "Hospital", som de gjorde det i 2007 på Roskilde Festival.

Overskuddet fra Grøn Koncert udgør en væsentlig del af Muskelsvindfondens indtægter og betyder, at foreningen kan hjælpe, støtte og rådgive både børn og voksne med muskelsvind og styrke deres deltagelse i samfundet.

Næste koncert er torsdag i Esbjerg, inden turen går videre til Odense, Næstved og København de efterfølgende dage.

/ritzau/