Grimmel kunne ikke greje springende vind
Torben Grimmel fik ikke justeret sigtet efter vindforholdene på 50 meter-bane på OL-skydeanlægget.

Vimplerne, der angiver vindforholdene på skydebanen på det olympiske anlæg ved Royal Artillery Barracks i London, dansede rundt, da OL-kvalifikationen i mændenes 50 meter liggende skydning blev afviklet.

Dermed var der en helt anden vind end under træningen, og det ødelagde skydningen for danske Torben Grimmel, der sluttede på 24.-pladsen.

- Jeg synes, at det var svært i dag. De andre dage har det blæst meget eller ganske lidt, men i dag var det lidt spredt.

- Det så måske meget værre ud med vinden, end det egentligt var, og derfor har de korrektioner, jeg lavede, været forkerte, lyder hans egen analyse af den mislykkede skydning.

Han er ikke tilfreds med placeringen og heller ikke med scoren på 592, som var tre point for lav til at komme med i omskydningen om en finaleplads.

- Det er aldrig sket i min tid, at man har kunnet komme i OL-finalen med 595, og det siger måske også noget om, hvor svært det var, siger Torben Grimmel.

Han bruger normalt mellem 30 og 45 minutter på de 60 skud, men fredag tog han samtlige 75 minutter i brug.

- Jeg prøvede alt tænkeligt for at få det til at køre, men det gled bare ikke. Jeg kunne ikke læse banen, siger danskeren, der må nøjes med at glæde sig over, at han allerede har en OL-medalje hængende derhjemme.

Han vandt nemlig sølv i samme disciplin ved OL i Sydney i 2000, hvor han lavede 597 point i kvalifikationen.

/ritzau/