Grimmel havde svært ved at finde pletten
OL-skytten Torben Grimmel var langt fra at gentage kunststykket fra OL i 2000, da han vandt sølv.

Torben Grimmel kunne fredag formiddag ikke helt finde sig til rette på OL-skydebanen ved Royal Artillery Barracks i det sydøstlige London.

Danskeren lavede 592 point på sine 60 skud i disciplinen 50 meter liggende riffel, og det rakte kun til en placering som nummer 24 i indledende runde. Da Grimmel i Sydney for 12 år siden kvalificerede sig til finalen i samme disciplin, lavede han 597 point.

Allerede under indskydningen fornemmede man, at den danske skytte kæmpede med at få sine skud til at fungere.

Danskeren var længe om at få fyret sine første skud af, og inden han gik i gang med sine tællende skud var han også lige oppe at sidde en gang, inden han igen lagde sig.

Da han som en af de sidste begyndte skydningen, lagde han fint ud med at lave tiere, men allerede på de første 10 skud ramte han forbi pletten to gange og blev noteret for 98 skud.

Efter en 99'er i anden runde, hvor det så ud som om, at han havde fundet en fin rytme og havde styr på sigtet, løb Grimmel igen ind i et par niere, og efter sit 24. skud måtte han lige op at stå en tur for ligesom at revurdere situationen.

På det tidspunkt var chancen for en topplacering mere eller mindre forduftet, og derfra handlede det bare om at komme i mål.

Grimmel sluttede fint af med maksimumpoint 100 i hver af de sidste to serier, men det var for sent, at han fandt formen i London.

/ritzau/