Grevinde Alexandra chokerer: Viser bar hud i nyt maleri
Grevinde Alexander var begejstret ved afsløringen af portrættet. (Foto: Foto: Peter Hauerbach/Ritzau Scanpix)
Kongehusekspert mener maleri af grevinde Alexandra er værre, end strandbilleder taget i smug.

Kongehuseksperten Søren Jakobsen mener det er "upassende for en grevinde", når grevinde Alexandra er blevet portrætteret med seksuelle undertoner på et maleri af kunstneren Lill-Marlen Elnegaard.

Det siger Søren Jakobsen til BT. Han har skrevet flere bøger om kongefamilien og bliver ofte brugt som ekspert i royale spørgsmål.

Maleriet blev vist første gang i forbindelse med åbningen af Galleri Puls Art i Smallegade på Frederiksberg for nylig. Galleriet ejes af Lill-Marlen Elnegaards mand, Henrik Elnegaard.

Her hænger Lill-Marlen Elnegaards portræt side om side med malerier af Lars H.U.G og Shu-bi-dua-ikonet Michael Bundesen. Og ifølge Billed-Bladet blev grevinde Alexandra meget beæret, da Lill-Marlen Elnegaard spurgte om hun måtte portrættere hende.

Artiklen fortsætter under billedet ...

- Det er rigtig flot, sagde grevinde Alexandras to sønner, prins Nikolai og prins Felix, ifølge Billed-Bladet, da de så maleriet af deres mor. Foto: Peter Hauerbach/Ritzau Scanpix

Grevinde Alexandra fortæller til ugebladet, at hun mødte kunstner-ægteparret Lill-Marlen og Henrik Elnegaard på en kunstmesse og blev meget fascineret af parret og deres kunst:

- Jeg har set hendes portrætter og synes, de er en hyldest til kvinden.

Søren Jakobsen er af en helt anden opfattelse og mener, at maleriet er værre, end hvis der blev taget strandbilleder af Alexandra i smug:

- For når man har den kendisstatus, så får kunstneren, som Alexandra endda selv har valgt, ofte ikke frie hænder til at gøre som hun vil. Alexandra har derfor højst sandsynligt selv valgt, at billedet skal udformes sådan, og det, synes jeg, er ret dårlig stil, siger Søren Jakobsen til BT.

Han mener desuden, at grevinden skulle have haft en smagsdommer med i processen, og tror ikke, at maleriet viser Alexandras personlige stil.

- Hun har jo vist en meget positiv indstilling overfor Kongehuset på det seneste ved at frasige sig apanage og flytte tættere på prinserne, siger kongehuseksperten.

via Listen To News