Efter bommert: Greta Thunberg skifter navn

Greta Thunberg har på Twitter taget navneskifte til Sharon for at “ære” en britisk quizshow-deltager, som ikke anede, hvem hun var.  

Den 17-årige svenske miljø- og klimaaktivist Greta Thunberg har været en af de mest omtalte personer i 2019. Men ikke alle er klar over, hvem hun er. 

Det stod klart, da den britiske skuespiller Amanda Henderson i tv-quizzen “Celebrity Mastermind” på BBC blev bedt om navnet på den omdiskuterede svenske klimaaktivist. 

 Efter at have siddet med et forvirret ansigtsudtryk i nogle sekunder kom svaret: 

“Sharon”. 

Og der gik ikke længe før “bommerten” nåede frem til Greta Thunberg, der på Twitter ændrede sit navn til netop “Sharon”. 

Klippet fra tv-showet er nu set over 6 millioner gange på Twitter. Og det har naturligvis også fundet vej til Youtube: 

Det er ikke første gang, at den unge svensker ændrer sine oplysninger på Twitter efter at være blevet omtalt.

Da den - også omdiskuterede - amerikanske præsident Donald Trump på Twitter i december opfordrede Greta Thunberg til at arbejde med sin vrede, slappe af og se en film med en ven, ændrede hun teksten på sin biografi til “teenager der arbejder med at håndtere sin vrede. Slapper i øjeblikket af ved at se en god gammeldags film med en ven”. 

Og da den russiske præsident Vladimir Putin på en pressekonference i oktober omtalte hende som en “sød men dårlig informeret teenager”, var det præcis de ord, der stod på hendes Twitter-profil.