Greenpeace snød oliegiganter i fupmøde
De intetanende oliefolk hørte venligt efter, hvad Greenpeace-aktivisterne fortalte. Foto: Greenpeace
En Greenpeace demonstration i København formåede at lokke en række repræsentanter for internationale olieselskaber til et fupmøde.

Greenpeace snørede torsdag nogle af verdens største olieselskaber, som mødtes i København for at diskutere nye olieboringer i Nordøstgrønland.

Olieselskaberne skulle holde et møde på femte sal på Nordatlantens Brygge i København. Men venlige Greenpeace-aktivister hev fat i olierepræsentanterne og fortalte dem, at mødet var blevet flyttet. Olierepræsentanterne blev i stedet ledt ind i nogle lokaler på fjerde sal i samme bygning, som Greenpeace havde lejet.

På mødet bød en gruppe Greenpeace-aktivister klædt i skjorte og slips oliefolkene velkommen og holdt efterfølgende et foredrag om bæredygtighed for de intetanende mænd. Foredraget fik lov til at køre til enden, hvorefter aktivisterne takkede oliefolkene og forlod bygningen.

Aktionen skyldes, at olieselskaberne vil bore efter olie i et område, som ifølge Greenpeace er "utrolig vigtigt for en række truede arktiske dyr som grønlandshvaler, narhvaler, hvalrosser og isbjørne."

"Det er komplet vanvid at bore i et så unikt og sårbart område, der har stor betydning for en række truede dyrearter. Allerede før der er fundet så meget som en dråbe olie, så vil seismiske undersøgelser og spildevandsudledning have alvorlige konsekvenser for dyr og miljø," siger arktisk medarbejder for Greenpeace, Jon Burgwald.