Grease-kostume solgt for millioner
Sandy og Danny i læderjakker i "Grease". Nu er 500 effekter solgt for millioner. (Foto: Scanpix)
Olivia Newton Johns lædertøj har indbragt gigant-beløb.

En anonym køber har smidt 2,7 mio. kroner for den ikoniske læderjakke og de sorte bukser, som Olivia Newton-John har på i slutscenen i musicalen "Grease" fra 1978.

Den australske sangfugl og skuespiller spillede Sandy, som var vild med Danny (John Travolta), og da parret endelig finder sammen er det i scenen, hvor hun har det kropsnære sorte læder-outfit på og synger sangen "You're the One That I Want".

Millionbeløbet var dobbelt så meget, som arrangørerne bag auktionen havde forventet. Og så var bukserne oven i købet ikke hele. De var nemlig så stramme på sættet, så Olivia Newton-John var nødt til at få dem syet på. Derfor blev de også solgt med en ødelagt lynlås.

Jakken (og bukserne) gik for 2,7 mio. kr.

Sættet var et ud af 500 genstande, som blev solgt under en auktion i Beverly Hills lørdag. Indtægterne fra salget vil gå til Olivia Newton-Johns kræftcenter i Melbourne.

10 sjove facts om Grease

* Henry Winkler, som vi kender som Fonzie i "Happy Days" ("Glade dage") sagde nej tak til at spille Danny, og rollen gik så til John Travolta.

* Marie Osmond lavede også en karriere-fejl, da hun afslog rollen som Sandy.

* Alle skuespillerne, som spiller high-school-elever på Rydell High, var i virkeligheden alt for gamle til at være nogle sådanne. De var alle sidst i 20'erne og starten af 30'erne.

* Titelsangen "Grease" blev skrevet af Bee Gees-frontmanden Barry Gibb og røg direkte på førstepladsen på hitlisterne overalt i verden.

* Filmen blev lavet for magre $6 mio., men endte med at indspille for over $400 mio., og gør den således til en af de allerstørste musical-succeser nogensinde.

* Producenterne havde lavet en sponsor-aftale med cola-giganten Pepsi, men det var ikke kommunikeret ned til folkene bag dekorationerne. Da filmen var færdigindspillet, så de til deres skræk, at der var Coca-Cola reklamer mange steder i dekorationerne, som så straks blev retoucheret væk.

* I sangen "Look at me, I'm Sandra Dee", synger Rizzo: Elvis, Elvis, let med be that pelvis far from me.... Og den scene blev skudt den 16. august 1977 – selvsamme dag, som Elvis Presley døde.

* Selv om filmen hedder "Grease" (fedt), så bliver ordet ikke sagt en eneste gang. Kun sunget i "Grease Lightnin'".

* Scenen, hvor der bliver sunget "You're the One That I Want" og altså den, hvor Olivia har de stramme bukser på, blev optaget ved en lille byfestival, hvor by-tivoliet kun var der en enkel dag, så scenerne skulle bare i kassen uden forsinkelser.

* "Grease" hedder filmen over det meste af verden, men lige i Mexico og Venezuela hedder den "Vaselina".

 

 

 

 

 

 

 

 

via Listen To News