Græsk regeringschef saver egen gren over
Den græske premierminister Papandreous får sig her et alvorsord med den danske statsminister Helle Thorning-Schmidt. Han har gjort sig upopulær både ude og hjemme. Foto: Polfoto, AP, Geert Vanden Wijngaert / POLFOTO
Flere medlemmer af Papandreous' parti varsler, at de vil melde sig ud af partiet, efter varslingen om græsk afstemning om krisepakken.

Den græske premierminister George Papandreous har ikke bare gjort sig upopulær blandt sine europæiske kollegaer. Nu går hans egne partimedlemmer også imod ham.

Flere fremtrædende medlemmer af Pasok-partiet meddeler tirsdag aften, at de vil melde sig ud af partiet, efter Papandreous til manges store forbløffelse sagde, at han vil lade grækerne stemme om, hvorvidt de overhovedet ønsker den gigantiske hjælpepakke, som eurozonens medlemslande er blevet enige om at bevillige det kriseramte land.

Det skriver Børsens netavis.

Udmeldingerne kommer efter en dag, hvor Europas banker har lidt alvorlige fald på børsen på grund af den usikkerhed den varslede afstemning har afstedkommet. Ikke mindst de franske aktier har oplevet et gevaldigt dyk i dag.

Seks medlemmer af Papandrous' regeringsparti har officielt opfordret premierministeren til at gå af.