Græsk regering klarer skærene
George Papandreou og hans regering vandt tillidsafstemningen i det græske parlament. Foto: Polfoto/AP/DIMITRI MESSINIS / POLFOTO
Premierminister George Papandreous græske regering vandt i går en tillidsafstemning i parlamentet og Grækenland kan nu se frem til hjælp.

Selvom Grækenland er på vej ud over skrænten økonomisk, så vandt den græske regering sent tirsdag aften en tillidsafstemning i det græske parlament, skriver The Guardian.

155 stemte, at de fortsat har tillid til premierminister George Papandreous regering, mens 143 udtrykte stemte i mod regeringen og dens omfattende spareplan, der skal redde landet fra statsbankerot.

Planen skal ikke alene skære de offentlige udgifter betydeligt, men opfylder samtidig de krav, EU og IMF har stillet for at komme grækerne i hu med en stor økonomisk hjælpepakke.

Eksperter vurderer, at havde Papandreou haft et flertal imod sig, så kunnet det have betydet en græsk udtrædelse af Euroen.

Mens det græske parlament var samlet, var tusindvis af grækere på gaderne tirsdag aften i Athen, hvor de udtrykte deres utilfredshed med landets håbløse økonomiske situation.

Kilde: The Guardian