Græsk politi anholder fire i belgisk terrorsag
Græsk politi har anholdt fire personer, der sættes i forbindelse med terrorplaner i Belgien.

Fire mistænkte er anholdt i Grækenland i forbindelse med terrorsagen i Belgien, skriver nyhedsbureauet AFP.

Ifølge AFP er græsk politi ved at undersøge, om en af de anholdte er en 27-årig mand, der formodes at være hjernen bag terrorplanerne.

Manden, der har marokkansk baggrund og bor i indvandrerbydelen Molenbeek i Bruxelles, har ifølge den belgiske tv-station RTBF's oplysninger været i Syrien for at slutte sig til terrorgruppen Islamisk Stat, men har opholdt sig i Grækenland noget tid.

Græske politikilder siger til både AFP og RTBF, at i alt fire mistænkte er anholdt i Grækenland lørdag.

Græsk politi oplyste tidligere til nyhedsbureauet Reuters, at Grækenland havde fået navnene på en række personer, som er mistænkt i forbindelse med de terrorplaner, som ifølge belgisk politi blev forpurret ved en storstilet aktion i denne uge.

Græsk politi har derefter tjekket, om nogle af de mistænkte var rejst ind i landet eller passeret igennem, og det førte til en politijagt på mistænkte i Grækenland, rapporterede belgiske medier tidligere lørdag.

En talsmand for den belgiske anklagemyndighed afviser af hensyn til efterforskningen at kommentere oplysningerne over for Reuters.

Torsdag dræbte belgiske sikkerhedsstyrker i den østlige by Verviers to mistænkte islamister, der angiveligt planlagde at dræbe politibetjente.

Ifølge den belgiske anklagemyndighed var islamisternes angreb nært forestående, og derfor valgte politiet at gribe ind.

I alt er 13 mistænkte blevet anholdt ved koordinerede aktioner i Belgien. Af dem er fem sigtet for terrorisme.

Belgiske efterforskere mener ikke umiddelbart, at de anholdte har forbindelser til sidste uges angreb i Paris på det satiriske ugeblad Charlie Hebdo.

/ritzau/