Græsk gruppe bag raketangreb
(Opdt. 10.20) En venstreorienteret, græsk gruppe har taget ansvaret for raketangrebet på USA’s ambassade i Athen.

Ingen personer kom til skade, da en raket blev affyret mod den amerikanske ambassade i Athen tidligt fredag morgen, beretter Reuters.

»Der var et raketangreb fra den anden side af gaden. Den ramte et toilet på tredje sal af ambassaden,« fortæller en talsmand fra politiet.

Ifølge de græske myndigheder har en græsk gruppe af stærkt venstreorienterede taget ansvaret for angrebet i et anonymt opkald. Gruppen kalder sig Revolutionary Struggle, og flere medier spekulerer i, at det kan være folk med tilknytning til den yderligtgående venstrefløjsorganisation 17. November. Gruppen har tidligere udført mindre angreb på udenlandske diplomater i landet, men blev opløst i 2002.

Kort efter morgenens angreb på ambassaden blev bygningen omringet af politivogne, og det omkringliggende område, som inkluderer en stor trafikåre, blev afspærret af politiet.

»Jeg anser dette for et meget alvorligt angreb,« siger den amerikaske ambassadør i Athen, Charles Ries til Reuters.

Den amerikanske ambassade i Athen er omgivet af et tre meter højt stålhegn og bevæbnede vagter. I februar 1996 blev raketter også afskudt mod ambassaden, hvor tre diplomatbiler blev ødelagt.