Grænsekontrol skader Danmarks image
Indførelsen af grænsekontrol kan skade dansk image. Arkiv Foto: Carsten Andreasen / POLFOTO
Diskussionen om en permanent grænsekontrol har skadet Danmarks image, samtidig med at det er ved at udvikle sig til en diplomatisk krise

Udlandets reaktion har været voldsom oven på debatten om indførelse af permanent grænsekontrol ved den dansk-tyske grænse, og det kan meget vel udvikle sig til en diplomatisk krise.

Tysklands viceudenrigsminister langede i tirsdags ud efter Danmark, og i går fulgte den tyske ambassadør i Danmark, Dr. Johann Christoph Jessen, trop, hvor han kritiserede den danske skatteminister, Peter Christensen (V), for at blande sig i, hvor mange toldere, Tyskland har eller ikke har i Nordtyskland, skriver Information.

Men udover en forstående krise, så- og der er ingen tvivl om, at regeringen og dansk folkepartis forslag om permanent grænsekontrol vil skade Danmarks image i udlandet.

Den viser nemlig også, hvilket billede man i udlandet har af Danmark, det er et billede, der skader Danmarks omdømme og meget vel også dansk økonomi, det er holdningen i både erhvervslivet, i expat-miljøet og blandt brandingeksperter.

"Vi er bekymrede for, om det kan skade vores image i udlandet, og vi kan se på reaktionen i udlandet, at det opfattes som et markant signal. Det i sig selv gavner hverken dansk erhvervsliv eller dansk økonomi," siger Dansk Industris administrerende direktør, Karsten Dybvad, til avisen.

Forslaget om øget grænsekontrol ventes endelig vedtaget i Folketinget i morgen.

Kilde:Information