Grækenlands premierminister: Jeg vil gerne gå
En ung kvinde bliver anholdt under de voldsomme demonstrationer mod den græske regerings økonomiske plan. Foto: AP Photo / POLFOTO
George Papandreou er klar til at gå fra sin post, hvis en ny samlingsregering vil vedtage spareprogram for Grækenland

Premierminister George Papandreou er klar til at forlade sin post, hvis tilbageblivende politikere vil samle sig fra begge fløje og vedtage et spareprogram for Grækenland. Det skriver Reuters.

Udmeldingen kommer efter, at Grækenlands regering i dag holder møde om, hvordan de skal redde landet fra dets utrolige økonomiske krise.

Tusinder har i dag demonstreret for, at landets økonomi skal reddes ved at tage pengene fra de rige og ikke fra "de fattige" ved for eksempel at skære i velfærd eller sociale ydelser. Der var flere voldsomheder under demonstrationen, og flere blev anholdt.

Papandreou's regeringsparti har stadig stort flertal i det græske parlament, men støtten fra folket begynder med de økonomiske forhandlinger at falde.

En kilde siger, ifølge Reuters, at oppositionen har opfordret premierministeren til at gå af for at skabe et bedre udgangspunkt for forhandlingerne, der har været offer for stor uenighed blandt parterne.

Det ser altså nu ud til, at han har taget imod den opfordring.

Kilde: Reuters