Grækenland vil have mere tid til reformer
Grækerne beder ikke om flere penge, men om mere tid til at gennemføre økonomiske reformer i landet.

Den græske premierminister, Antonis Samaras, vil have internationale långivere til at give det gældsramte land mere tid til at gennemføre reformerne, som er en betingelse for økonomisk hjælp. Det siger han til den tyske avis Bild.

Samaras, der skal mødes med lederen af eurogruppen, Jean-Claude Juncker, onsdag og den franske præsident Hollande og den tyske kansler Merkel senere på ugen, siger, at det vil hjælpe grækerne tilbage på sporet mod økonomisk vækst.

Samaras leder et land, der er i sit femte år med recession i en tid, hvor social og politisk utilfredshed vokser, og han prøver at gøre reformerne mere acceptable for grækerne ved at bede om mere tid til at gennemføre dem.

- Lad mig være meget tydelig. Vi beder ikke om flere penge. Vi vil leve op til vores forpligtelser ved at opfylde alle betingelserne. Vi skal have gang i væksten, for det vil hjælpe på finanserne, siger Samaras til Bild.

- Alt, vi beder om, er en lille smule luft til at ånde, så vi kan få økonomien i gang og øge statsindtægterne. Mere tid betyder ikke automatisk flere penge, tilføjer han.

Det var forventet, at Samaras ville arbejde for en løsning, hvor Grækenland fik to år mere til at få budgetunderskuddet ned under tre procent. Ifølge den nuværende aftale skal det ske inden udgangen af 2014.

Samaras har dog ikke sat tal på, hvor meget mere tid, han beder om.

Premierministeren siger, at Grækenland, der har allerede har fået store økonomiske hjælpepakker to gange, gør fremskridt i forhold til de skrappe reformer, som kreditorerne har krævet, men han erkender, at meget er gået galt i fortiden.

- Vi vil snart have en mindre, sundere og betydeligt mere effektiv offentlig administration, siger Samaras.

Grækernes budgetunderskud var på 9,3 procent i 2011.

/ritzau/Reuters