Grækenland fastholder folkeafstemning
En presset George Papandreou kan ånde lettet op for en stund. Foto: Polfoto, (AP Photo/Thanassis Stavrakis) / POLFOTO
Selv om ministerpræsident Papandreou har mødt intern kritik bakker hans regering op om en folkeafstemning om EUs milliarddyre redningspakke.

På et syv timer langt krisemøde i regeringen, der sluttede natten til onsdag, blev det besluttet, at Grækenlands regering støtter premierminister George Papandreous opfordring om at afholde en folkeafstemning så hurtigt som muligt om den seneste redningsplan fra EU.

Afstemningen var enstemmig, selvom nogle af ministrene gav udtryk for kritik, forud for at afgive deres stemmer, skriver CNN.

Det er endnu ikke klart helt præcist, hvad de græske vælgere vil blive spurgt om, eller hvordan kampagnerne op til afstemningen vil forløbe.

Meldingen kom blot få timer inde den tyske kansler Angela Merkel, den franske præsident Nicolas Sarkozy og højtstående personer fra Den Internationale Valutafond og Den Europæiske Union i dag onsdag skal mødes med græske embedsmænd på et hastemøde i Cannes forud for G-20 topmødet.

Et "nej" kunne teoretisk tvinge Grækenland til at krakke helt og sende chokbølger gennem det globale finansielle system.

Kilde: CNN