Grækenland får ny regering i dag
Lucas Papademos er favorit til at blive Grækenlands næste premierminister. Foto: (Michel Euler/AP/POLFOTO) / POLFOTO
Kriseramte grækere får i dag en ny samlingsregering, men der er uro i forhandlingerne om premierministerposten.

De førende græske partiers ledere offentliggør senere i dag, hvordan landets midlertidige regering kommer til at se ud.

Det siger et medlem af den afgående regering til Reuters.

Oprindeligt skulle den nye samlingsregering offentliggøres tirsdag, men uenigheder i forhandlingerne har skubbet offentliggørelsen til i dag.

Ifølge tv-kanalen Euronews bliver den nye premierminister efter al sandsynlighed den tidligere vicedirektør for den Europæiske Centralbank, Lucas Papademos, men finansminister Evangelos Venizelos, som var den indirekte årsag til, at Grækenlands premierminister gik af i sidste uge, er også blevet nævnt som premierministerkandidat.

Desuden nævnes Grækenlands repræsentant i Den Internationale Valutafond, Panagiotis Roumeliotis, og den græske EU-ombudsmand Nikiforos Diamantouros også som kandidater til premierministerposten.

Ifølge kilder fra den afgående premierministers forvaltning er der imidlertid opstået uenighed i forhandlingerne om den nye regering.

Uenigheden er opstået, fordi EU kræver, at landets nye regeringsleder vil gennemføre EU's redningsplan, hvilket de konservatives leder, Antonis Samaras, har kaldt en ydmygende klausul.

Den nye samlingsregering har allerede fået tilnavnet 'hundrededages-koalitionen', fordi der skal holdes valg i Grækenland den 19. februar 2012.

Kilde: reuters.com