Gråt weekendvejr blæser paraplyen væk
Blæst og regn vælter ind over Danmark i det meste af weekenden, der ender med nattefrost og sne.

Paraplyer er ikke skabt til regn og blæst samtidig, og weekendens vejr, der bliver vådt og meget blæsende, vil formentlig krølle danskernes paraplyer, mens regnen står ind i ansigtet.

Det begynder ellers fint med klar himmel og næsten vindstille hele fredagen over det meste af landet, men i løbet af natten til lørdag bliver stjernene skygget af grå skyer og vinden puster sig op til angreb.

»Det bliver en blæsende og regnfuld weekend,« konstaterer Leif Andersen, vagthavende ved Danmarks Meteorologiske Institut.

Vestkysten bliver hårdest ramt af vinden med kuling i løbet af lørdag morgen, mens regn og en hård vind breder sig over resten af Danmark. Vinden kulminerer med stormstyrke lørdag eftermiddag ved Vestkysten, men i løbet af aftenen løjer vinden en smule af over hele landet.

Søndag fortsætter regnen, mens vinden har tabt pusten en anelse. Det skyldes ikke mindst skiftet i vejret på weekendens sidste dag. For søndag eftermiddag bliver det koldere, og natten til mandag vil slud og sne dale ned over landet med en temperatur på mellem to minusgrader og tre plusgrader.

»Derfor er der risiko for pletvis glatte veje mandag morgen,« siger Leif Andersen, der i starten af næste uge forventer flere klare vinterdage.