Google snupper dine ord og billeder

Google må bruge de opdateringer og billeder, du offentliggør på deres nye sociale netværk.
Google forbeholder sig ret til at bruge dine billeder og opdateringer på deres nye sociale netværk Google+.
Google forbeholder sig ret til at bruge dine billeder og opdateringer på deres nye sociale netværk Google+. Foto: Colourbox

Det er let at dele sine holdninger og sine billeder med sine venner på de sociale netværk. Man skal bare være opmærksom på, at man også deler dem med en hel masse andre.

Når man opretter en profil på Googles nye sociale netværk Google+ og deler sine tanker, billeder og øvrigt indhold, accepterer man samtidig, at Google må bruge indholdet på sine øvrige tjenester og dele det med andre firmaer, de samarbejder med, skriver Politiken.

"Google siger med denne aftale til brugeren: Du har ophavsretten til indholdet, men vi forbeholder os retten til at bruge det i den sammenhæng, vi ønsker. Ved at melde sig ind på Googles nye tjeneste bliver ophavsretligt beskyttet materiale overdraget fuldstændigt eller delvist til Google," forklarer Søren Sandfeld Jakobsen, formand for Dansk Forum for IT-ret til Politiken.

I USA advarer en masse professionelle fotografer mod Google+, fordi betingelserne gør det vanskelligere for dem at tjene penge på deres billeder.

"Indhold genereret af millioner og atter millioner mennesker kan have en kunstnerisk og kulturel værdi, og Google og Facebook reserverer retten til at bruge indholdet, som de gerne vil," lyder det fra Søren Sandfeld Jakobsen.

Kilde: Politiken

faktaboks

Det accepterer du, når du er på Google+:

"Ved at indgive, sende eller vise indholdet, giver du Google en permanent, uopsigelig, global, gratis og ikke eksklusiv licens til at reproducere, tilpasse, modificere, oversætte, offentliggøre, fremføre, vise og distribuere ethvert indhold, som du indgiver, sender eller viser på eller via Googles tjenester."

"Du erklærer dig enig i, at denne licens giver Google ret til at stille den slags indhold til rådighed for andre firmaer, organisationer og enkeltpersoner, som Google samarbejder med om syndikeringstjenester samt ret til at anvende den slags indhold til brug for disse tjenester."

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.