Golding: Stort at hente den første medalje
Anders Golding er glad for, at han som den første dansker kom på podiet ved OL i London.

Der skal mere end en olympisk sølvmedalje til at få en nordjyde ud af fatning.

Hvis ikke man vidste det, skulle man ikke tro, at Anders Golding havde vundet sølv i skeetskydning, da han efter præmieoverraskelsen stillede sig til rådighed for den danske verdenspresse.

Den sindige skytte forsikrede, at han var glad, selv om han virkede ganske upåvirket over, at han lige havde leveret en af skydekarrierens bedste præstationer.

- Det er da dejligt. Det er stort. Det er dejligt at få den første i hus til Danmark, og at det var mig selv, der gjorde det, sagde Golding.

Efter tirsdagens to sidste indledende runder uden et fejlskud var han klar til finalen. Og danskeren var ikke det mindste nervøs.

- Jeg glædede mig til at komme i gang med at skyde og få overstået ventetiden.

- I de første par runder mandag var jeg måske lidt nervøs, men jeg afsluttede godt i går og begyndte godt i dag, og så følte jeg bare, at det hele kørte, siger han.

I finalen bommede modstanderne på skift, og medaljen kom nærmere og nærmere.

- Selvfølgelig tænkte jeg over, at jeg kunne vinde en medalje, men jeg følte egentlig bare, at hvis jeg kunne gøre mit arbejde, som jeg ved, at jeg kan, så skulle det nok lykkes, siger han.

Der er sket meget med Anders Goldings skydning, siden han for fire år siden deltog ved OL i Beijing og sluttede helt nede på en 25.-plads.

- For fire år siden var vi stadig amatører, men de sidste fire år har vi været professionelle med sportschef, landstræner og hjælp fra Team Danmark. Det kunne ikke blive bedre, siger skytten.

Han har endnu ikke besluttet sig for, om han er klar til en lignende satsning de kommende fire år frem mod OL i Rio i 2016.

/ritzau/