Gør du også? Danske kvinder googler dette emne i stor stil

Når der opstår sygdom i familien, er kvinderne hurtige til at google sig frem til svar.
Ifølge en undersøgelser søger rigtig mange - især kvinder - informationer om sygdom og sundhed på nettet.
Ifølge en undersøgelser søger rigtig mange - især kvinder - informationer om sygdom og sundhed på nettet. Foto: SCANPIX arkiv

Af Mia Qvist Scheelsbeck, FEMINA, Aller Media

Danskerne er storforbrugere af sundhedsinformation på nettet – og særligt kvinderne kommer hurtigt til tasterne.

En ny undersøgelse fra Epinion viser, at 85 procent af den danske befolkning søger information om sundhed og sygdom på nettet, og mere end hver fjerde gør det jævnligt, det vil sige mindst et par gange om måneden.

De danske kvinder topper tendensen, idet hele 91 procent anvender nettet til at blive klogere på emner relateret til sundhed og sygdomme – og næsten hver tredje kvinde gør det jævnligt. Det viser en helt ny undersøgelse, som Epinion har gennemført for den offentlige sundhedsportal sundhed.dk.

Christian Bitz: I kvinder er simpelthen for hårde ved jer selv

Fleksibilitet og hurtighed er vigtigt

Ifølge undersøgelsen er det ikke overraskende fleksibilitet og hurtighed, der er afgørende, når vi vælger at google frem for at tage et opkald til lægen. Og kilden til information om sygdoms- og sundhedsrelaterede emner skal være troværdig.

- Hvis børnene er syge, eller der er nogle symptomer, som bekymrer mig, laver jeg en søgning på nettet. På den måde får jeg som regel hurtigt et svar, der kan vise mig, om det er nødvendigt at kontakte lægen eller ej, siger Lene Andersen, frisør og mor til tre.

Ekspert: Sundhed er også at droppe løbeturen og lave ingenting

Og det er Lene Andersen ikke alene om at synes. Undersøgelsen viser, at 87 procent af alle finder det vigtigt, at informationen er objektiv og uafhængig af kommercielle interesser, og blandt familier med hjemmeboende børn gælder det hele 95 procent.

Tendens: Derfor er vi så vilde med mad i alle afskygninger

Se også:

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.